Συστατικά

8 κανονικές μέτριες αγκινάρες
1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο και πλυμένο καλά
200 γρ. κεφαλογραβιέρα
1/3 κούπα βούτυρο
1 κ.σ. αλεύρι
1 φλ. γάλα
αλάτι
πιπέρι
αλάτι
1 αυγό
100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα 3 λίτρα νερό και το χυμό λεμονιού

Πλένεις καλά τις αγκινάρες αφού τις έχεις καθαρίσει προσεχτικά και τις βάζεις στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν

Τις βγάζεις από την κατσαρόλα και όταν κρυώσουν τις κόβεις σε 4 κομμάτια

Πλένεις καλά και στραγγίζεις το σπανάκι και το κόβετε σε λωρίδες

Κόβεις την κεφαλογραβιέρα σε κύβους

Αλείφετε το ταψί με βούτυρο

Ζεσταίνεις σε ένα τη­γάνι το μισό βούτυρο και τηγα­νίζεις τις αγκινάρες μέχρι να πάρουν χρώμα

Τις αφαιρείς από το τηγάνι και τις βάζεις στο ταψί

Ρίχνεις αλάτι και ρίχνεις από πάνω το τυρί

Βάζεις στο τηγάνι το βούτυρο που περίσσεψε και σοτάρεις το σπανάκι

Όταν μαλακώσει ρί­χνεις αλάτι

Στρώνεις το σπανάκι στο ταψί και ρίχνεις το υπόλοι­πο τυρί

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 220°C και ζεσταίνεις το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγά­νι

Προσθέτεις το αλεύρι και το ζεσταίνεις ανα­κατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα

Ρίχνεις το γάλα και περιμένεις μέχρι να πάρει βράση για 6-8 περίπου λεπτά μέχρι να πήξει

Το βγάζεις από τη φωτιά και προσθέτεις αλάτι και πιπέρι και χτυπάς το αυγό. Το ρίχνεις στην σάλτσα και το ρίχνεις στο ταψί με το τριμμένο τυρί

Το ψήνεις στο φούρνο για μισή περίπου ώρα

Πηγή: tlife.gr