Άνοιξη, μια ανάσα πριν από το καλοκαίρι και είναι η εποχή που ο πεζόδρομος της Τριών Ναυάρχων συγκεντρώνει αρκετό κόσμο στα καταστήματα εστίασης που δραστηριοποιούνται εκεί.

Τραπεζάκια έξω, με τον πεζόδρομο των νεραντζιών να σφύζει από ζωή, σχεδόν κάθε βράδυ. Όμως σύμφωνα με τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες του πεζόδρομου η Τριών Ναυάρχων χρειάζεται μεγαλύτερη φροντίδα από τις υπηρεσίες του δήμου.

Τα νεράντζια την άνοιξη ειδικά δίνουν ένα υπέροχο άρωμα στην όλη ατμόσφαιρα, όμως, αρκετοί καρποί των δέντρων έχουν πέσει στα παρτέρια ή και στον πεζόδρομο, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μία αντιαισθητική εικόνα που δεν κολακεύει αυτό το ξεχωριστό σημείο της Πάτρας.

Αφήστε που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι και επικίνδυνα για τους πεζούς αφού κάνουν το έδαφος ολισθηρό και μπορεί να προκαλέσουν ατυχήματα.

Ένα επιπλέον πρόβλημα είναι ότι με τα πεσμένα νεράντζια που σαπίζουν στο έδαφος, κάθε βράδυ γίνεται χαμός από τα κουνούπια και τις σκνίπες, κάτι που ταλαιπωρεί τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και τους θαμώνες των καταστημάτων.

Γενικότερα η εικόνα του πεζόδρομου της Τριών Ναυάρχων δεν είναι και η καλύτερη παρόλο που ειδικά αυτή την εποχή ο χώρος θα έπρεπε να ήταν πιο φροντισμένος αφού συγκεντρώνει αρκετό κόσμο και αποτελεί ένα από τα στέκια αναψυχής των Πατρινών. 

Οι καταστηματάρχες της περιοχής κάνουν ότι μπορούν, καθαρίζοντας από μόνοι τους πολλές τα παρτέρια, τα ποτίζουν κιόλας αν χρειαστεί, όμως αυτό, δεν φτάνει. Οι κάτοικοι και οι θαμώνες της Τριών Ναυάρχων ζητούν από τους αρμοδίους να δώσουν μεγαλύτερη σημασία στον πεζόδρομο τους.