Νέα παράταση φαίνεται ότι παίρνει η ολοκλήρωση του έργου της ανακαίνισης – αναβάθμισης του Παλαιού Αρσακείου στην Πάτρα.

Το έργο αναμένεται εντέλει να ολοκληρωθεί στα τέλη του καλοκαιριού, με αρχές Σεπτεμβρίου, ενώ ήταν να παραδοθεί τουλάχιστον ένα χρόνο πριν.

Ωστόσο, τα προβλήματα με τις ανατιμήσεις που υπάρχουν στα οικοδομικά υλικά, αλλά και η πανδημία που προηγήθηκε έχει φέρει μια καθυστέρηση, σε ένα έργο που αρχικά είχε ξεκινήσει με αρκετά γοργούς ρυθμούς.

Το σημαντικό βέβαια είναι ότι ένα από τα επιβλητικότερα κτίρια του κέντρου της Πάτρας, παίρνει και πάλι ζωή και αναμένεται να μετατραπεί στο νέο δημοτικό μέγαρο, με ένα μεγάλο ποσοστό των δημοτικών υπηρεσιών να μετακομίζουν εκεί.

Η μετεγκατάσταση όμως θα αργήσει να ολοκληρωθεί και ουσιαστικά το Παλαιό Αρσάκειο θα ξεκινήσει να λειτουργεί ως νέο δημαρχιακό μέγαρο από τις αρχές του νέου έτους και μετά.

Στόχος του έργου της ανακαίνισης – αναβάθμισης του ιστορικού κτιρίου της Πάτρας, πέρα από την διάσωση του, είναι και η ανάδειξη των αρχιτεκτονικών στοιχείων και των χαρακτηριστικών εκείνων γνωρισμάτων του που το καθιστούν σαν ένα σημαντικό κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς της Πάτρας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι εκτός των εργασιών εντός του κτιρίου, θα πραγματοποιηθούν και παρεμβάσεις για την ανάδειξη του προαύλειου χώρου του, καθώς πλέον έχει βρεθεί και σχετικό χρηματικό κονδύλι.

Στον χώρο αυτόν θα φιλοξενούνται συναυλίες και πολιτιστικές εκδηλώσεις καθώς το ανακαινισμένο Αρσάκειο θα έχει έναν ρόλο που θα ξεπερνάει κατά πολύ αυτόν του τυπικού δημαρχιακού μεγάρου και διοικητικού κέντρου του δήμου.