Ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι» για τις κατηγορίες βιασμού και σεξουαλικής παρενόχλησης που βαραίνουν τον ηθοποιό.

Ο κ. Δημητρακόπουλος αναφέρθηκε στην δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, που διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών.

«Ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση είναι σχεδόν ένα χρόνο φυλακισμένος, για κατηγορίες που δεν υπάρχουν στοιχεία. Μία καταγγελία που έχει γίνει το 2008 και το 2009, η καταγγέλλουσα η μόνη απόδειξη είναι ο λόγος της και τα λεγόμενα των οικείων της», ανέφερε αρχικά.

«Πρέπει να γίνονται οι καταγγελίες σε συγκεκριμένο χρόνο και να τεκμηριώνονται για να μην υπάρχει εκφυλισμός του #metoo. Είναι τόσο ισχυρό το βίωμα του βιασμού που κάθε γυναίκα θα πρέπει να το καταγγέλλει άμεσα.

Υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας, αυτό ορίζουν οι νόμοι. Από τα στοιχεία που υπάρχουν, ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι αθώος. Ειδικά η πρώτη καταγγέλλουσα έχουν πέσει σε τέτοιες αντιφάσεις, που εάν διαβάσει κανείς στη συνέχεια αυτά που είπε, θα το δει και μόνος του ότι είναι αθώος»,

«Το κοινό που έχουν τα 3 άτομα, προσέγγισαν τον ηθοποιό για να βρουν δουλειά και δεν βρήκαν. Το κίνητρο που έχει μία γυναίκα, και δεν είναι η δημοσιότητα, θα αποδειχθεί στο δικαστήριο. Καμία γυναίκα δεν ανέφερε στο ΣΕΗ ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε βιάσει κάποια γυναίκα. Είχαν επισημάνει τον σκληρό χαρακτήρα του, και δεν μιλούν για βιασμό», πρόσθεσε.

«Δεν είναι κάτι άγνωστο το να γίνει αναπαράσταση βιασμού ή πράξεων. Κατά κανόνα γίνεται με την καταγγέλλουσα και τον κατηγορούμενο. Υπήρχαν δικηγόροι που θα αποδείκνυαν ότι ο φερόμενος βιασμός δεν θα μπορούσε ανατομικά να πραγματοποιηθεί.

Τη Δευτέρα εάν ολοκληρωθεί η κατάθεση της πρώτης καταγγέλλουσας, θα ανοίξει η δίκη γιατί η δεύτερη καταγγέλλουσα θέλει να είναι δημόσια, ενώ η τρίτη καταγγέλλουσα κεκλεισμένων. Ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν θα κάνει ερωτήσεις στις καταγγέλλουσες», κατέληξε ο κ. Δημητρακόπουλος.