Διακριβώθηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος  Ασφαλείας Μεσολογγίου, η δράση δυο συμμοριών,  τα μέλη της οποίας ενέχονταν συστηματικά στη διάπραξη κλοπών σε οικίες, καταστήματα και οχήματα στο Μεσολόγγι.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκαν δυο δικογραφίες σε βάρος δεκατεσσάρων   ημεδαπών, μεταξύ των οποίων δέκα ανήλικοι, ηλικίας από 11 έως 17 ετών,  για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε συμμορία και της διάπραξης κλοπών.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς και εμπεριστατωμένης έρευνας, που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, εξιχνιάστηκαν συνολικά δεκατρείς περιπτώσεις  κλοπών, που είχαν διαπράξει οι δύο συμμορίες από τον Αύγουστο του έτους 2019 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022 σε οχήματα, οικίες και καταστήματα στο Μεσολόγγι. 

Ως προς την μεθοδολογία των δυο συμμοριών, επισημαίνεται ότι δρούσαν με διακριτούς και εναλλασσόμενους ρόλους, κυρίως βραδινές ώρες, ενώ είτε επέλεγαν ανασφάλιστα οχήματα και οικίες, είτε διερρήγνυαν με αιχμηρό αντικείμενο τους στόχους που επέλεγαν κάθε φορά.  

Σε ότι αφορά την πρώτη συμμορία, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία επτά ανηλίκων  ημεδαπών, ηλικίας από 11 έως 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Ειδικότερα, τα μέλη της πρώτης συμμορίας διέπραξαν συνολικά έξι κλοπές σε οχήματα και μια σε οικία (εκ των οποίων μια απόπειρα), κατά τις οποίες αφαίρεσαν συνολικά τρία κινητά τηλέφωνα, 51 ευρώ, τρεις τραπεζικές κάρτες, μπαταρίες αυτοκινήτου, ένα κλαδευτικό αλυσοπρίονο και ένα ρολόι.

Σε ότι αφορά την δεύτερη συμμορία, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία επτά ημεδαπών, μεταξύ των οποίων τρεις 17χρονοι, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Ειδικότερα, τα μέλη της δεύτερης  συμμορίας διέπραξαν επίσης τρεις κλοπές σε οχήματα, δυο σε καταστήματα και μια σε οικία, κατά τις οποίες αφαίρεσαν συνολικά 2.550 ευρώ, ένα αλυσοπρίονο, προϊόντα και έγγραφα.

Επισημαίνεται ότι οι δυο συμμορίες αποκόμισαν από την διάπραξη των κλοπών παράνομο περιουσιακό όφελός, το οποίο ανέρχεται περίπου στο χρηματικό ποσό των 4.500 ευρώ.

Οι δυο δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος των κατηγορουμένων υποβλήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.