Η αντίστροφη μέτρηση για τον μεγάλο τελικό της Eurovision 2022 που θα διεξαχθεί στο Pala Olimpico στο Τορίνο της Ιταλίας έχει ξεκινήσει.

Ένα από τα φαβορί του 66ου διαγωνισμού τραγουδιού είναι η συμμετοχή της Ουκρανίας, όπου εμφανίστηκε στον Α’ Ημιτελικό μαζί με την Ελλάδα. Οι Kalush Orchestra ανέβηκαν στη σκηνή, ερμήνευσαν την “Stefania” και ξεσήκωσαν το κοινό!

Η αποθέωση που γνώρισε το συγκρότημα καθ’ όλη τη διάρκεια του τραγουδιού ήταν μια μοναδική στιγμή για την πολύπαθη χώρα, η οποία για σχεδόν δυο μήνες βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση.

Η ιστορία πίσω από την “Stefania”

«Το τραγούδι γράφτηκε πολύ πριν τον πόλεμο και ήταν αφιερωμένο στη μητέρα μου. Μετά την εισβολή και τον πόλεμο, πήρε άλλες διαστάσεις και πολύς κόσμος άρχισε να το ταυτίζει με την Ουκρανία ως μητέρα-πατρίδα. Είναι πια μέσα στην καρδιά πολλών Ουκρανών και έχει αυξηθεί σημαντικά η δημοφιλία και ο συμβολισμός του» έχει αναφέρει ο τραγουδιστής, Όλεχ Πσιουκ.

Το νανούρισμα στο ρεφρέν παντρεύεται με ραπ κουπλέ και φόλκορ στοιχεία και θεωρείται το απόλυτο φαβορί της Eurovision με όλα τα γραφεία στοιχημάτων και προγνωστικών να το κατατάσσουν στην πρώτη θέση.