Είναι το πλέον αναπτυσσόμενο άθλημα στον κόσμο και αποτελεί μια μικρογραφία του τένις, ενώ καθημερινά αποκτά ολοένα και περισσότερους λάτρεις και στην Ελλάδα.

Ο λόγος για το "Padel Τennis", ένα άθλημα που συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία του τένις, του σκουός και της ρακέτας. Έχει αποκτήσει τεράστια δημοτικότητα, κυρίως λόγω της απλότητας αλλά και των ομοιοτήτων που παρουσιάζει με ήδη υπάρχοντα αθλήματα που χρησιμοποιούν ρακέτα. Ήδη πολλοί σταρ του παγκόσμιου αθλητισμού όπως οι Ιμπραΐμοβιτς, Πογκμπά, Πουγιόλ, Σπανούλης και πολλοί άλλοι δηλώνουν λάτρεις του padel.

Με την τάση αυτή να διαδίδεται παντού, δεν θα μπορούσε παρά να μην δημιουργηθεί έτσι ένας τέτοιος χώρος στην Πάτρα, ούτως ώστε μικροί και μεγάλοι να απολαύσουν το εν λόγω άθλημα.

Στο πλαίσιο αυτό, το "Orion Padel Club" άνοιξε τις "πύλες" του στην περιοχή των Μποζαϊτίκων, δίπλα στο γήπεδο «Δημήτρης Τόφαλος», προσκαλώντας όλους τους Πατρινούς αλλά και τους φοιτητές της πόλης, ανεξαρτήτως ηλικίας και φυσικής κατάστασης, να δοκιμάσουν κάτι καινούργιο και άκρως εθιστικό στον αθλητισμό.

Όντας μια νέα επιχειρηματική δραστηριότητα των Στάθη Τσαρτόλια και Στάθη Πούλιου, το "Orion Padel Club", διαθέτει δύο σύγχρονα γήπεδα, καθώς και ένα αίθριο καθιστικό, για να όσους θέλουν να παρακολουθήσουν τους φίλους τους "επί το έργον", απολαμβάνοντας κάτι από το κυλικείο.

Στον "φρέσκο" χώρο αθλητισμού της Αχαϊκής πρωτεύουσας, έχουν τοποθετηθεί προβολείς τελευταίας γενιάς, ώστε τα παιχνίδια να γίνονται και βραδινές ώρες υπό τέλειες συνθήκες, ενώ στις εγκαταστάσεις του θα βρείτε τις ειδικές ρακέτες Padel που ήδη στο εξωτερικό έχουν γίνει ανάρπαστες.


Η ιστορία

Το padel εφευρέθηκε στο Ακαπούλκο στο Μεξικό, από τον Enrique Corcuera το 1969. Στην Ευρώπη μεγάλη άνθηση γνωρίζει στην Ισπανία και έχει αρχίσει η διάδοσή του και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Το παιχνίδι του Padel έχει παρομοιαστεί ως «τένις με τοίχους». Έχει αποκτήσει τεράστια δημοτικότητα, κυρίως λόγω της απλότητας αλλά και των ομοιοτήτων που παρουσιάζει με ήδη υπάρχοντα αθλήματα που χρησιμοποιούν ρακέτα. Το padel είναι διασκεδαστικό, γρήγορο, εκρηκτικό, ξεχωριστό. Και το πιο σημαντικό: Μπορεί να παιχτεί εύκολα και δεν χρειάζεται να ξέρεις τένις για να παίξεις padel, αφού η εκμάθησή του είναι πολύ εύκολη, δεν χρειάζεται χρόνο, ούτε ειδικά μαθήματα και μπορεί ο οποιοσδήποτε να παίξει, ακόμα και αν ποτέ του δεν έχει ακουμπήσει ρακέτα του τένις. Θεωρείται το νούμερο 1 αερόβιο άθλημα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

Οι κανόνες

Το padel συνήθως παίζεται διπλό σε “περιφραγμένο” χώρο και με διαστάσεις περίπου τις μισές ενός γηπέδου τένις (10 μέτρα πλάτος επί 20 μέτρα μήκος). Το σκορ είναι ακριβώς το ίδιο με το τένις και οι μπάλες που χρησιμοποιούνται είναι παρόμοιες με του τένις αλλά με λιγότερη πίεση. Η μεγαλύτερη διαφορά με το τένις είναι ότι περιφράσσεται με τοίχους, οι οποίοι συμμετέχουν στο παιχνίδι με παρόμοιο τρόπο όπως το squash.

Το padel παίζεται σε δυάδες. Δηλαδή, χρειάζονται απαραίτητα τέσσερις παίκτες, αφού δεν είναι ένα ατομικό άθλημα, όπως για παράδειγμα το τένις. Μία ακόμα διαφορά έγκειται στην ρακέτα. Η οποία διαφέρει από του τένις και μοιάζει περισσότερο σε αυτή του becah tennis. Περιμετρικά του γηπέδου υπάρχουν ειδικά τζάμια πλέξιγκλας. Αν η μπάλα γκελάρει στο έδαφος και στο τζάμι τότε μπορεί το παιχνίδι να συνεχιστεί. Σε περίπτωση που η μπάλα, χτυπήσει απευθείας στο τζάμι, τότε είναι άουτ και ο πόντος καταλήγει στην αντίπαλη ομάδα. Νικήτρια ομάδα αναδεικνύεται αυτή που θα φτάσει πρώτη στα δύο κερδισμένα σετ (ένα σετ τελειώνει στα έξι κερδισμένα γκέιμ). Φυσικά, η τακτική είναι αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα, με τους ειδικούς του αθλήματος να αποκαλύπτουν πως το μυστικό είναι τα έξυπνα και χαμηλά χτυπήματα και όχι τόσο η δύναμη.

Με τον καιρό να έχει φορέσει πλέον τα "καλοκαιρινά του", η στροφή στον αθλητισμό και πόσο μάλλον σε ένα τόσο ξεχωριστό άθλημα μοιάζει μονόδρομος.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο τηλέφωνο 6934063866, ή επισκεφτείτε τις σελίδες του "Orion Padel Club" στα social: (Ιnstagram, Facebook). Ε-mail: [email protected]