Την Τετάρτη 11 Μάη αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Παναγιώτη Μελά, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, ο οποίος εκπροσώπησε τον Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, μαζί με τους Γρηγόρη Συμεωνίδη, Περιφερειακό Σύμβουλο με τη Λαϊκή Συσπείρωση και τον Σταμάτη Ανδριόπουλο, Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Καλαβρύτων με τη Λαϊκή Συσπείρωση βρέθηκε στα Καλάβρυτα.

Η αντιπροσωπεία του Κόμματος παρακολούθησε την τιμητική εκδήλωση για τους μαθητές της Α’ τάξης Γυμνασίου Δάφνης Καλαβρύτων του σχολικού έτους 2016-2017 και της εκπαιδευτικού κ. Αλεξάνδρας I. Θεοδώρου για τη δημιουργία και την έκδοση του αφηγήματος για ένα πρόσφυγα μαθητή με τίτλο “Η Ιστορία του Μικρού Σαμουήλ” στο Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαβρύτων, όπου και συνομίλησε με μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Στην εκδήλωση ο Παναγιώτης Μελάς αφού έδωσε συγχαρητήρια στους μαθητές και στην εκπαιδευτικό κ. Θεοδώρου αναφέρθηκε στα ζητήματα του πολέμου και της προσφυγιάς, τις αιτίες που φέρνουν μόνο δεινά για τους λαούς, την στάση που πρέπει να κρατάνε οι λαοί απέναντι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, αλλά και στην ιστορία των Καλαβρύτων που ξέρουν τι θα πει πόλεμος.

Ακολούθησε και συνάντηση με τον Δήμαρχο Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλο.