Πιέσεις επί πιέσεων από τον δήμο της Πάτρας και την αρμόδια αντιδημαρχία Έργων για το θέμα του ποδηλατόδρομου που πλέον έχει γίνει το… γεφύρι της Άρτας.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Χρήστο Κορδά το βάρος αυτή τη στιγμή έχει πέσει στην παραλιακή ζώνη, στο ύψος του Αγίου Κωνσταντίνου στην Αγυιά, εκεί όπου η θάλασσα έχει «φάει» τον ποδηλατόδρομο, ως αποτέλεσμα της διάβρωσης, αλλά και της κακοκαιρίας που είχε προκαλέσει μεγάλες ζημιές σε όλο το θαλάσσιο μέτωπο.

Για να προχωρήσει το έργο θα πρέπει να επιδιορθωθεί η ζημιά που έχει γίνει στο σημείο εκείνο. Γιατί όμως δεν προχωράνε οι εργασίες στα επόμενα τμήματα του ποδηλατοδρόμου από τη στιγμή που εκεί υπάρχει θέμα;

Πότε θα δούμε επιτέλους τον παραλιακό ποδηλατόδρομο να φτάνει έστω στο ύψος της Τριών Συμμάχων (δεν έχει φτάσει) και από εκεί και πέρα κάποια στιγμή να… πλησιάσει την Παπαφλέσσα που είναι και ο προορισμός του;

Τι απαντάει ο κ. Κορδάς πάνω σε όλα αυτά; «Πιέζουμε όσο μπορούμε τον εργολάβο. Υπάρχει θέμα όχι μόνο με το συγκεκριμένο έργο, αλλά με όλα τα έργα που γίνονται, χωρίς να αποτελεί αυτό ευθύνη του δήμου, αλλά της κατάστασης που υπάρχει. 

Κάνουμε πολλά έργα ταυτόχρονα τα οποία όμως δυστυχώς προχωρούν εξαιτίας της κατάστασης που υπάρχει με τις ανατιμήσεις στον κατασκευαστικό τομέα, με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς. Μόνο η πίσσα να σας πω έχει ανέβει εκεί που δεν πάει άλλο».

Σύμφωνα με τον κ. Κορδά το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στην Πάτρα, αλλά σε όλους τους δήμους και γενικότερα στον χώρο των δημοσίων έργων. Πάντως, ο παραλιακός ποδηλατόδρομος παρά τις εκτιμήσεις του περασμένου χειμώνα που έλεγαν ότι τον… Απρίλιο θα είναι έτοιμος, δεν φαίνεται να ολοκληρώνεται ούτε το καλοκαίρι, αν οι εργασίες συνεχίσουν με τους ίδιους ρυθμούς.