Τραπεζάκια έξω, φοιτητές στην πόλη, γλυκές νύχτες και με αρκετή κίνηση στα καταστήματα εστίασης στις πλατείες και στους κοινόχρηστους χώρους.

Ο κόσμος μετά από ένα βαρύ χειμώνα έχει επιστρέψει στην εστίαση, δίνοντας "αέρα" στην αναψυχή και στην ψυχαγωγία του, έχοντας ανάγκη για να ξεφύγει από όλη αυτή την κατάσταση που ζει τη τελευταία διετία.

Στην Πάτρα, ειδικότερα, οι φοιτητές έχουν γυρίσει πίσω στην βάση τους, μετά τις διακοπές του Πάσχα και έχουν δώσει μία τόνωση και μια ζωή στη νύχτα της πόλης, ακόμα και τις καθημερινές, τουλάχιστον στις γνωστές «πιάτσες» της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Τα τραπεζάκια γεμίζουν λοιπόν μεσημέρι και αρκετές φορές βράδυ, ενώ δυναμικά έχουν μπει στο παιχνίδι και τα παραλιακά καταστήματα που ξεκινούν την καλοκαιρινή σεζόν.

Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι ξαφνικά όλα έγιναν ρόδινα στην εστίαση και στην αναψυχή. «Η κερδοφορία σε σύγκριση με τα παλαιότερα χρόνια είναι μικρότερη, παρόλο που βλέπει κανείς σε ένα κατάστημα να έχει αρκετό κόσμο» τονίζει ο πρώην πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Γιάννης Σπυρόπουλος.

«Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τις συζητήσεις που κάνουμε μεταξύ μας με συναδέλφους. Ο λόγος είναι ότι ένα ποσοστό των ανατιμήσεων προς τα πάνω που έχουν γίνει σε όλα τα είδη, το έχουν απορροφήσει τα μαγαζιά.

Όχι όλο φυσικά. Ένα μέρος των ανατιμήσεων αφού οι τιμές έχουν ανέβει σε όλα τα είδη και θα ήταν αδύνατον να το απορροφήσουν όλο».

Ως τώρα ένα μέρος έστω των ανατιμήσεων το έχουν πάρει πάνω τους τα μαγαζιά του κλάδου, γνωρίζοντας ότι διαφορετικά θα είχαν πτώση ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες στην αγοραστική τους δυναμική.

Το καλοκαίρι πάντως για την εστίαση είναι ελπίδα και ήδη αρκετά η κίνηση στα περισσότερα μαγαζιά έχει τονωθεί, ενώ υπάρχουν και άλλα που ετοιμάζονται ή έχουν ανοίξει για το καλοκαίρι. "Γίνονται ορισμένες καινούργιες προσπάθειες, αυτό είναι γεγονός.

Όμως μαζί με τις νέες άδειες που βγαίνουν δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ταυτόχρονα αυξάνονται οι αγγελίες με τα πωλητήρια επιχειρήσεων. Ελπίζουμε πάντως στο καλοκαίρι και προχωράμε...".