Ένα μοναδικό airshow θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι φίλοι των μαχητικών αεροσκαφών, στην 116 Πτέρυγα Μάχης, στο αεροδρόμιο του Αράξου, την Κυριακή στις 15 Μαΐου.

Πρόκειται για μια ξεχωριστή αεροπορική επίδειξη που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της άσκησης ΝΑΤΟ Tiger Meet 2022 που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 9 Μαΐου και ολοκληρώνεται στις 20 του μήνα.

Η άσκηση αυτή ως γνωστόν φέτος γίνεται στην 116 Πτέρυγα Μάχης του Αράξου και διοργανώνεται από την 335 Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας, τους Έλληνες «τίγρεις» του ΝΑΤΟ.

Το Airshow που θα γίνει την Κυριακή στις 15 Μαΐου θα είναι ανοικτό για το κοινό, με την αεροπορική βάση του Αράξου να ανοίγει τις πύλες της, με δωρεάν είσοδο, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στον κόσμο να απολαύσει από κοντά αυτό το θέαμα.

Στην επίδειξη θα συμμετάσχουν μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα από εννέα χώρες που παίρνουν μέρος στην άσκηση και αναμένεται να εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους.


Airshow NTM22

Οι πιλότοι που θα παίρνουν μέρος στην επίδειξη, έχουν ετοιμάσει μοναδικά shows που θα κάνουν ειδικά για αυτή την ημέρα, ενώ η όλη εκδήλωση χωρίζεται σε δύο μέρη:

Στην στατική έκθεση των αεροσκαφών όπου το κοινό θα μπορεί να θαυμάσει από κοντά τα μαχητικά αεροσκάφη που συμμετέχουν στην άσκηση και να φωτογραφηθεί μαζί τους.

Κι στο Airshow, με πολλά κόλπα και επιδείξεις από τους καλύτερους στον κόσμο του είδους, σε ένα show που θα πάρουν μέρος εφτά ακροβατικές ομάδες και το οποίο θα ξεκινήσει από τις 11 το πρωί και θα κρατήσει έως τις 14.30 το μεσημέρι.

Οι πόρτες πάντως για το κοινό θα ανοίξουν από τις 9 το πρωί και μετά. H είσοδος θα είναι δωρεάν για τα παιδιά και ένα μικρό ενδεικτικό ποσό για τους ενήλικες θα είναι της τάξεως των 5 ευρώ.

Μαζί με το εισιτήριο θα δίνεται και ένα δωράκι σε κάθε οικογένεια. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, αφού ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Στόχος της όλης αυτής εκδήλωσης είναι να εδραιωθεί ως θεσμός, χαρίζοντας κάθε φορά ένα μοναδικό θέαμα στον κόσμο.Έναρξη Άσκησης "NATO Tiger Meet 2022''