Πέτρες καπνογόνα και φωτοβολίδες! Και όλα αυτά σε σχολικό αγώνα και συγκεκριμένα στον τελικό του Σχολικού Πρωταθλήματος Αιτωλοακαρνανίας, που πραγματοποιήθηκε στο Μεσολόγγι ανάμεσα στο 1ο ΓΕΛ Αγρινίου και το ΕΠΑΛ Ναυπάκτου. Άγνωστοι, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και άρχισαν να πετούν αντικείμενα στην κερκίδα, όπου βρίσκονταν μαθητές και γονείς από το Αγρίνιο!

Γονέας μαθητή από το Αγρίνιο, που βρέθηκε στο γήπεδο, μιλώντας στο patrasevents.gr, τόνισε ότι: "Μπήκαν αυτοί μέσα, ήρθαν σε μια αντιπαράθεση εκεί με τους δικούς μας και μπήκα ανάμεσα για να τους χωρίσω. Έφυγαν τα παιδιά, πήγαν απέναντι και μετά πήγαν πίσω από το γήπεδο και άρχισαν να πετάνε πέτρες και... κάτι άλλο, φωτοβολίδες, κροτίδες, αυτά τα βεγγαλικά".

Μάλιστα ένα καπνογόνο βρήκε ένα κοριτσάκι στο μπουφάν του, με αποτέλεσμα να του το κάψει, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί το παιδί! "Από τις πέτρες όλοι κινδύνευσαν λιγάκι, αλλά κοιτάγαμε που πάνε (οι πέτρες)... Τώρα, μια κοπελίτσα λιγάκι κάηκε το μπουφάν της, έπεσε φωτοβολίδα, τι πέταξαν εκεί", σημειώνει ο ίδιος.

Στο γήπεδο επικράτησε πανικός. Όλοι έτρεχαν να καλυφθούν, ενώ κάποιοι θερμόαιμοι νεαροί απάντησαν με τον ίδιο τρόπο. Από τύχη δεν υπήρξε τραυματισμός. Λίγα λεπτά μετά και αφού ο αγώνας είχε διακοπεί, οι άγνωστοι ταραξίες έσπευσαν να εξαφανιστούν.

"Δεν ξέρω ποιος το ξεκίνησε, αλλά αυτό που επικράτησε ήταν ένας πανικός, για πέντε λεπτά. Αυτοί που προκάλεσαν τα επεισόδια για εμάς είναι οι άλλοι και για τους άλλους είμαστε εμείς. Αλλά έγινε ένας πανικός για πέντε λεπτά", τονίζει άτομο που βρέθηκε στο γήπεδο, ενώ στα επεισόδια αναφέρθηκε και ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Σαρδέλης: "Εμείς και ως ομάδα που χειριζόμαστε σχολικούς αγώνες και εγώ προσωπικά ως διευθυντής εκπαίδευσης, είμαστε κάθετα αντίθετοι σε κάθε μορφή βίας και εκβιασμών, κλπ που γίνονται στον αθλητισμό. Δεν το συζητάω καθόλου".

Μετά τη λήξη των επεισοδίων πάντως ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά και ολοκληρώθηκε με νικήτρια ομάδα το 1 ΓΕΛ Αγρινίου.