Μετά την εστίαση που ήδη μέσω του συλλόγου του ΣΚΕΑΝΑ προχωρά τις διαδικασίες για την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής, παρόμοιο δρόμο αναμένεται να ακολουθήσουν όπως όλα δείχνουν και οι έμποροι.

Όπως έχει κάνει γνωστό ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και ΝΔ Ελλάδος, αλλά και του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών, Γιώργου Βαγενά, η Ομοσπονδία ετοιμάζεται να ξεκινήσει συζητήσεις για να προχωρήσει σε νομικές ενέργειες κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής, αλλά και διεκδικώντας να μπει και ο κλάδος στις επιδοτήσεις και στις διευκολύνσεις που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Πιο συγκεκριμένα σε συναντήσεις που θα κάνει η διοίκηση της Ομοσπονδίας με τον κάθε Εμπορικό Σύλλογο της επικράτειας της θα εξετάζει το ενδεχόμενο κατάθεσης μαζικών προσφυγών κατά της ρήτρας, αλλά και των υπέρογκων λογαριασμών ρεύματος.

Σύμφωνα με τον κ. Βαγενά η ρήτρα αναπροσαρμογής που είχε τονιστεί από την αρχή ότι ήταν παράνομη δεν ακυρώθηκε οριστικά, αλλά έγινε αναστολή της για ένα διάστημα.

Εκτός αυτού η μεγάλη αδικία με βάση το σκεπτικό της Ομοσπονδίας και των Εμπορικών Συλλόγων ήταν η εξαίρεση των επιχειρήσεων από το μέτρο της επιστροφής των 600 ευρώ.

Μια αδικία που σύμφωνα με τον κ. Βαγενά θα πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα  πριν βγει το ΦΕΚ και για τον λόγο αυτό ο κλάδος σκοπεύει να προχωρήσει σε κατάθεση υπομνήματος διαμαρτυρίας.

Στις νομικές διεργασίες που θα ξεκινήσουν Ομοσπονδία και Εμπορικοί Σύλλογοι θα συμμετάσχει και ο ΙΝΚΑ, έχοντας την πολύτιμη αρωγή του Ινστιτούτου, έτσι ώστε μέσα από τις συλλογικές αγωγές να επιχειρηθεί η επιστροφή ποσών, που έχουν ήδη τιμολογηθεί ή και πληρωθεί το προηγούμενο εξάμηνο από τους εμπόρους.