Λίγες ώρες μετά τις εικόνες καταστροφής στο 1ο ΓΕΛ Αγρινίου, έρχεται στην επιφάνεια και νέο περιστατικό, αυτή τη φορά στο Γυμνάσιο Αγίου Κωνσταντίνου.

Το απόγευμα της Κυριακής ομάδα νεαρών εισήλθε στον χώρο του σχολείου, προκαλώντας ζημιές σε τζαμαρίες και στον περιβάλλοντα χώρο.

Στο σημείο έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη και άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ προχώρησαν σε προσαγωγές οκτώ νεαρών, από 12 μέχρι 16 ετών, μεταξύ των οποίων και ορισμένοι Ρομά.

Στο χώρο του σχολείου κλήθηκε και ο διευθυντής ούτως ώστε να διαπιστώσει το εύρος των ζημιών. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των νεαρών για φθορά ξένης ιδιοκτησίας ενώ άπαντες αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή Εισαγγελέα.

Συνελήφθησαν ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, από τις Αρχές και συνολικά εννέα γονείς με την κατηγορία της παραμέλησης ανηλίκων. Τη στιγμή που από μεριάς αστυνομίας ερευνώνται οι ακριβείς συνθήκες του συμβάντος, γεγονός παραμένει ότι ένα ακόμη σχολικό κτήριο έχει υποστεί φθορές οι οποίες και πρέπει να επιδιορθωθούν.

Αναδύεται εκ νέου, για πολλοστή φορά, η αναγκαιότητα της φύλαξης των σχολικών χώρων καθώς επίσης και ο προβληματισμός αναφορικά με το έλλειμμα παιδείας και σεβασμού στη δημόσια περιουσία που έχει καταστεί έρμαιο του καθενός…

Πηγή: agriniopress.gr