Μέσα στις επόμενες ημέρες είναι να ανακοινώσει ο Δήμος Πατρέων και ο Πολιτιστικός Οργανισμός τον χώρο που είναι να φιλοξενηθούν οι βασικές εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας.

Οι μεγάλες θεατρικές παραγωγές, αλλά και οι μουσικές, που είναι να έρθουν το φετινό καλοκαίρι στην αχαϊκή πρωτεύουσα στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας.

Ο χώρος αυτός, σύμφωνα με πληροφορίες, θα βρίσκεται εντός των αθλητικών εγκαταστάσεων του Παμπελοποννησιακού Σταδίου. Πρόκειται για έναν χώρο δίπλα από το βοηθητικό γήπεδο, ο οποίος μέχρι τώρα ήταν κενός και θα αξιοποιηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ήδη οι εργασίες και οι παρεμβάσεις για την διαμόρφωση του χώρου έχουν ξεκινήσει, ωστόσο για να μπει το όλο θέμα στην τελική ευθεία θα πρέπει να δοθεί και το ανάλογο «οκ» από τις παραγωγές που είναι να έρθουν στην Πάτρα στο πλαίσιο τους Διεθνούς Φεστιβάλ.

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που ο Δήμος και ο Πολιτιστικός Οργανισμός δεν έχουν προχωρήσει ακόμα σε επίσημες ανακοινώσεις για το όλο ζήτημα.

Ο χώρος αυτός πέρα από την σκηνή και τα καθίσματα που θα πρέπει να έχει για την εξυπηρέτηση των αναγκών της παράστασής ή της εκδήλωσης, χρειάζεται να έχει και μία σειρά από άλλα στοιχεία που είναι απαραίτητα και τα οποία παίζουν τον ρόλο τους, ειδικότερα όταν μιλάμε για μεγάλες παραγωγές με αντίστοιχα ονόματα ηθοποιών - πρωταγωνιστών. Στοιχεία όπως τα αποδυτήρια, οι τουαλέτες και άλλα.


Το δέλεαρ του Ρωμαϊκού Ωδείου δεν καλύπτεται

Το δεδομένο είναι ότι φέτος το καλοκαίρι δεν θα υπάρχει για τους ηθοποιούς και τους σκηνοθέτες το δέλεαρ του Ρωμαϊκού Ωδείου που αποτελεί μία πρόκληση για την κάθε παραγωγή στο να παίξει στην Πάτρα. Κι είναι δεδομένο ότι δεν υπάρχει ένας αντίστοιχος χώρος (αν εξαιρέσεις ίσως το Κάστρο όπου και αυτός δεν δίνεται για εκδηλώσεις) στην Πάτρα που να καλύψει το κενό του

Θυμίζουμε ότι το Ρωμαϊκό Ωδείο το φετινό καλοκαίρι δεν θα είναι διαθέσιμο για παραστάσεις και εκδηλώσεις αφού είναι να ξεκινήσουν σε αυτό οι εργασίες για το έργο της αποκατάστασης - συντήρησης του, έργο που περιλαμβάνεται στο φάκελο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και αναμένεται κρατήσει τουλάχιστον δύο χρόνια.

Παράλληλα και ο προαύλειος χώρος του Εργοστασίου Τέχνης «Θάνος Μικρούτσικος» στον οποίο είχαν γίνει τα δύο περασμένα έτη αρκετές εκδηλώσεις του φεστιβάλ (κυρίως συναυλίες), δεν ενδείκνυται για το φετινό καλοκαίρι αφού και εκεί θα γίνουν εργασίες στο πλαίσιο του έργου ανακαίνισης και συντήρησης του θεάτρου, έργο που ήδη έχει μπει στο τελικό στάδιο αφού η σύμβαση με τον ανάδοχο έχει υπογραφεί.