Είναι γεγονός ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι αρκετά καυτό συναυλιακά για την Αθήνα, με μεγάλα ξένα συγκροτήματα, αλλά και καλλιτέχνες, να έρχονται από το εξωτερικό για να κάνουν την εμφάνιση τους στο αθηναϊκό κοινό και όχι μόνο.

Γιατί πόσες ώρες απέχει η Πάτρα από την Αθήνα πλέον με τον αυτοκινητόδρομο της Ολυμπίας οδού; Μέσα σε δύο ώρες φτάνεις στην Αθήνα, οι μετακινήσεις προς την πρωτεύουσα είναι πλέον πολύ πιο εύκολες και αυτό είναι κάτι που σίγουρα θα αξιοποιήσουν οι φίλοι της μουσικής που θέλουν να δουν από κοντά όλα αυτά τα μεγάλα ονόματα του διεθνούς πενταγράμμου που θα έρθουν στην Ελλάδα το φετινό καλοκαίρι.

Οι συναυλίες είναι πολλές και έχουν ήδη ξεκινήσει από τον Μάη μήνα. Εμείς συγκεντρώσαμε ορισμένες από αυτές ξεκινώντας από τον Ιούνιο και μετά, έτσι ώστε να τις βάλετε στο πρόγραμμα και να κάνετε ότι χρειάζεται για να βρεθείτε στις εκδηλώσεις αυτές. Βλέπετε η ζήτηση είναι μεγάλη από όλη την Ελλάδα και τα χαρτάκια εύκολα εξαντλούνται.



Beth Hart - Your Heart Is As Black As Night (Live At The Royal Albert Hall)

Το Σάββατο στις 4 Ιουνίου η δυναμική Beth Hart ανεβαίνει στη σκηνή του θέατρου Βράχων, δίνοντας τα όλα σε μία ανεπανάληπτη συναυλιακή εμπειρία.

Ακολουθούν στις 8 Ιουνίου στην Πλατεία Νερού οι Bauhaus μια μπάντα-σύμβολο για το gothic rock και όχι μόνo, στο πλαίσιο του Release Athens Festival 2022.

Στις 15 Ιουνίου στην Πλατεία Νερού πάλι στο πλαίσιο του Release Athens Festival 2022 έρχονται οι μοναδικοί Nick Cave & The Bad Seeds, σε ένα από τα πιο καθηλωτικά και συναρπαστικά live acts στον πλανήτη.

Μαζί τους, οι Mogwai, λίγο καιρό μετά την κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ, και οι Fontaines D.C., ένα από τα καλύτερα νέα συγκροτήματα της τελευταίας δεκαετίας.

Τρεις μέρες μετά στις 18 Ιουνίου, στην πλατεία Νερού στο πλαίσιο του Release Athens Festival 2022, εμφανίζονται οι Parov Stelar με μπροστάρη τον Marcus Fuereder τον καλλιτέχνη που καθιέρωσε τον όρο electro swing.

Στις 25 Ιουνίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, έρχεται η ιέρεια της ροκ, η αγαπημένη του ελληνικού μουσικού κοινού, η θρυλικό Patti Smith για μία μοναδική συναυλία, με τα ποιητικά τραγούδια της που έχουν αφήσει εποχή. 

Στις 29 Ιουνίου καταφτάνουν στο ΟΑΚΑ οι Muse, οι Βρετανοί super stars της rock που θα είναι οι headliners του Ejekt Festival 2022. Μαζί τους οι Nothing But Thieves, ένα από τα καλύτερα «χαρτιά» της νέας βρετανικής rock σκηνής.


Nick Cave & The Bad Seeds - Red Right Hand (Official Video)


Muse - Starlight [Official Music Video]

Στις 30 Ιουνίου στην πλατεία Νερού έρχονται οι μοναδικοί Pet Shop Boys, το πετυχημένο synthpop ντουέτο, στο πλαίσιο του Release Athens Festival 2022.

Στις 2 Ιουλίου έρχεται στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην Πλατεία Νερού ο μεγάλος Iggy Pop. Μαζί του ο Liam Gallagher, η ψυχή των Oasis και οι Sleaford Mods, το τρομερό ντουέτο από το Νότιγχαμ, και το ανερχόμενο indie-rock γκρουπ The K’s.

Στις 6 Ιουλίου ανεβαίνουν στην σκηνή του ΟΑΚΑ οι Scorpions και ο Alice Cooper, σε μία μοναδική συναυλία που θα αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία αφού δύο θρύλοι θα χωρέσουν σε μία εκδήλωση.

Οι Scorpions, 50 χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ, παρουσιάζουν το «Rock Believer», ενώ από την άλλη, ο Alice Cooper, ο θρύλος της ροκ μουσικής, συνεχίζει να κάνει περιοδείες παρουσιάζοντας μοναδικά εντυπωσιακά shows.


Scorpions - Wind Of Change (Official Music Video)


Alice Cooper - Poison

Ακολουθούν οι περίφημοι Judas Priest την Παρασκευή στις 15 Ιουλίου, στην Πλατεία Νερού για το Release Athens Festival 2022, για το ίδιο φεστιβάλ και στο ίδιο μέρος οι Clutch στις 19 Ιουλίου.

Στο μεσοδιάστημα θα έχει ανέβει στο ΟΑΚΑ ένα ακόμα θρυλικό συγκρότημα, με μεγάλη ιστορία πίσω του από τον χώρο της heavy metal oι Iron Maiden σε ένα εντυπωσιακό show, στο πλαίσιο της «Legacy Of The Beast Tour».

Και φυσικά για τον Σεπτέμβριο (24 Σεπτεμβρίου) υπάρχουν οι μοναδικοί Madrugada που φτάνουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο, λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ, «Chimes at Midnight».


Judas Priest - Breaking The Law (Official Music Video)


Iron Maiden - The Trooper (Official Video)


Madrugada - Nobody Loves You Like I Do (Official Music Video)