Μια ξεχωριστή ομιλία παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 11 Μαΐου από την Φωτογραφική Λέσχη Πάτρας «Ηδύφως». 

Πιο αναλυτικά η Φωτογραφική λέσχη Πάτρας "Ηδύφως" στα πλαίσια των καλλιτεχνικών δράσεων, που περιλαμβάνει και την έκθεση φωτογραφίας των μελών της με θέμα  «Το χρώμα στη ζωή μας» διοργανώνει ομιλία - παρουσίαση με τον κ. Βασίλη Βούκλιζα με θέμα «Οι σύγχρονες τάσεις στην φωτογραφία», μέσα από το έργο 15 φωτογράφων. 

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη προς το ευρύ κοινό της πόλης μας. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων της Αγοράς Αργύρη την Τετάρτη 11 Μαΐου και ώρα 7:00 με 9:00 μμ.

Ο Βασίλης Βούκλιζας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961. Σπούδασε μηχανικός στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης και φωτογραφία με δάσκαλο τον Πλάτωνα Ριβέλλη στον Φωτογραφικό Κύκλο, του οποίου μέλος είναι από το 1995. Ζει και εργάζεται στην Ναύπακτο.

Έχει διδάξει φωτογραφία στα πρότυπα τμήματα της Λαϊκής Επιμόρφωσης και σε φωτογραφικές ομάδες. Έχει εκθέσει φωτογραφίες του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.


Φωτογραφίες του έχουν δημοσιευθεί στον περιοδικό τύπο. Έχει επιμεληθεί την διοργάνωση φωτογραφικών εκθέσεων και γενικότερα καλλιτεχνικών εκδηλώσεων. Σχόλιά του σε φωτογραφίες μεγάλων φωτογράφων έχουν δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Επιμελείται της παρουσίασης κινηματογραφικών ταινιών σημαντικών σκηνοθετών.  Από τις εκδόσεις Φωτοχώρος έχουν κυκλοφορήσει τρία λευκώματα με φωτογραφίες του ( Φωτογραφίες-Παράλληλος Κόσμος, 1995 / Πέρα απ’ τον Ορίζοντα, 2001 / Βασίλης Βούκλιζας-Νέα Μικρή Σειρά, 2016).