Μια από τις ελληνικές ταινίες που σαρώνουν στα φεστιβάλ ανά τον κόσμο θα προβληθεί την Τετάρτη, στις 11 του μήνα στο Patras Steps Film Festival, στις σκάλες της Αγίου Νικολάου.

Πρόκειται για το φιλμ «Σαν το νερό», σε σκηνοθεσία Μάνου Τριανταφυλλάκη, μια ταινία που πλέον έχει ξεπεράσει τα 50 βραβεία σε όλο τον κόσμο, έστω και αν στην Ελλάδα δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή η επιτυχία της.

Όμως το «Σαν το νερό» έχει αποσπάσει ήδη 56 πρώτα βραβεία, 29 υποψηφιότητες για το πρώτο βραβείο, έφτασε να γίνει 32 φορές φιναλίστ, έλαβε 7 τιμητικές διακρίσεις και 177 επίσημες συμμετοχές σε διεθνή και εγχώρια κινηματογραφικά φεστιβάλ έως σήμερα.

Στο γνωστό σε όλους τους σινεφίλ φεστιβάλ των Καννών η ταινία απέσπασε τρία πρώτα βραβεία, το Μεγάλο Βραβείο – Grand Winner για τον καλύτερο σκηνοθέτη της χρονιάς, για την καλύτερη ταινία και για τον καλύτερο σχεδιασμό poster.

Όλα αυτά λοιπόν κάτι δείχνουν και οι Πατρινοί σινεφίλ θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αυτή την ταινία στις σκάλες της Αγίου Νικολάου και να εισχωρήσουν στο βαθύτερο νόημα της αφού εμπεριέχει βιωματικές αναφορές στον πατέρα του σκηνοθέτη που πριν από τρία χρόνια έφυγε από τη ζωή.

Πρόκειται για μία ταινία μικρού μήκους που σκιαγραφείται με λεπτομέρεια ένα πολύχρωμο και φαντασμαγορικό συνονθύλευμα τοπίων, συνοδευμένο με τη πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Γιώργου Βαρσαμάκη, φιλοτεχνώντας με αυτόν τον τρόπο, το παζλ μια ολόκληρης ζωής, εντεθειμένης στην Κρήτη.

Το φιλμ μέσα από την πλοκή του έχει αναφορές σε ερωτήματα που όλους μας έχουν απασχολήσει, όπως για παράδειγμα τι είναι ο χρόνος και πώς τον αντιλαμβανόμαστε, ποια είναι η σημασιολογική έννοια της ύπαρξης, αλλά και την αξία που δίνουμε στις στιγμές που έρχονται, φεύγουν και δεν ξαναγυρίζουν πίσω. Σαν το νερό….


Just Like Water - Official Trailer