Μπορεί το ευρύ κοινό να τους γνώρισε μέσα από το "X Factor" όπου έκαναν την εμφάνιση τους στην τηλεόραση.

Όμως όσοι αγαπούν την ροκ μουσική και παρακολουθούν από κοντά τα δρώμενα στην ανεξάρτητη μουσική σκηνή, είχαν ακούσει για αυτή την μπάντα και κυρίως για τα live τους.

Γιατί οι Anima, η εξαμελής αυτή μπάντα, που την είδαμε να τα σπάει στα τηλεοπτικά στούντιο, βγάζει ακόμα μεγαλύτερη ψυχή στα live της. Βγάζει ψυχή γενικότερα στην μουσική της. Για αυτό και είναι ροκ.

Το patrasevents.gr μίλησε με τα μέλη του συγκροτήματος και εισχώρησε για λίγο στα άδυτα της μουσικής των Anima, βγαίνοντας από εκεί με την αδρεναλίνη στα ύψη και συνειδητοποιώντας ένα πράγμα. Το ελληνικό ροκ είναι εδώ και έχει και αύριο.Anima - Αντέχω [OFFICIAL VIDEO]

Τι είναι για σας η δύναμη της ψυχής στη μουσική;

Μέσα από τη μουσική, μας δίνεται η δυνατότητα να εκφράσουμε διαφορά συναισθήματα αλλά και καταστάσεις που βιώνουμε καθημερινά. Αυτό άλλωστε φαίνεται και από το όνομα μας, το οποίο σημαίνει ψυχή στα λατινικά (ΑΝΙΜΑ).

Τι είναι αυτό που σας ένωσε και σας κρατάει μαζί;

Αυτό που μας ένωσε ουσιαστικά είναι η ποικιλομορφία στα είδη της μουσικής που ακούει ο κάθε ένας μας ξεχωριστά αλλά και τα προσωπικά μας βιώματα.

Πώς μια μπάντα με το δικό στυλ δήλωσε συμμετοχή σε ένα talent show της τηλεόρασης;

Η αλήθεια είναι ότι δε δηλώσαμε αλλά κληθήκαμε από την παραγωγή διότι δεν υπήρχαν πολλές μπάντες που να εκπροσωπεύουν την ροκ σκηνή αλλά και τη δυναμική που έχουμε.


Οι περισσότερες από τις ροκ μπάντες της εποχής γράφουν σε αγγλικό στίχο. Εσείς τι επιλέγετε και γιατί;

Κατά κύρια βάση επιλέγουμε να γράφουμε στην ελληνική γλώσσα διότι έτσι εκφράζεται πιο εύκολα ο τραγουδιστής μας. Παρ’όλα αυτά τα τελευταία μας κομμάτια, τα οποία δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα, έχουν αγγλικό στίχο διότι ο σκοπός μας είναι να αποκτήσουμε ένα ευρύτερο κοινό.

Τι είδους μουσική παίζετε με μία λέξη. Πώς θα σας χαρακτηρίζατε ως μπάντα;

Ροκ. Θα χρησιμοποιήσουμε την έκφραση που ειπώθηκε από δυο κριτές του X Factor «μια βόμβα που είναι έτοιμη να σκάσει ανά πασά στιγμή αλλά ορθώς δεν σκάει»

Πώς βλέπετε την σύγχρονη ελληνική ροκ μουσική σκηνή;

Υπάρχουν πολλές ροκ μπάντες αλλά δυστυχώς δεν προωθούνται διότι τα ακούσματα είναι πλέον πολύ «γυαλιστερά» όπως είπε και ένας κριτής του "X Factor". 


Πιστεύετε ότι τα εναλλακτικά ρεύματα έχουν την δυνατότητα να ξεφύγουν από τη βιομηχανοποίηση και το mainstream;

Η καλή μουσική ποτέ δε χάνεται, αρκεί ότι κάνεις να το πιστεύεις και να το στηρίζεις μέχρι το τέλος.

Υπάρχουν τα περιθώρια για μια μπάντα πλέον να σταδιοδρομήσει στη μουσική σκηνή ή όχι;

Με αρκετή δουλειά, υπομονή και επιμονή θεωρούμε πως μια καλή μπάντα μπορεί να φτάσει σε ένα καλό σημείο και γιατί όχι να καταφέρει όσα θέλει.

Τι ρόλο έχουν για σας τα live ως μπάντα και ποιο είναι το κυρίαρχο στοιχείο σε αυτές;

Αυτό που επιδιώκουμε στις live εμφανίσεις μας είναι η άμεση επαφή και αλληλεπίδραση με το κοινό καθώς και η κατάθεση της ψυχής μας πάνω στην σκηνή.


Ποια είναι τα σχέδια σας για τη συνέχεια. Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο project;

Συνεχίζουμε δυναμικά τις live εμφανίσεις καθώς και τη δημιουργία νέων κομματιών στο άμεσο μέλλον.

Με την Πάτρα έχετε κάποια ιδιαίτερη σχέση. Πότε θα σας δούμε από κοντά;

Η μητέρα του τραγουδιστή μας έχει καταγωγή από το Αίγιο, άρα αυτομάτως υπάρχει μια σχέση αλλά και αρκετή στήριξη από όλα τα μέρη της Πελοποννήσου όπως και από αλλά μέρη της Ελλάδας. Είναι στα άμεσα σχέδια μας να επισκεφθούμε πολλά μέρη και μέσα σε αυτά βρίσκεται και η Πάτρα.Αnima - Χάνω τον Εαυτό μου [OFFICIAL VIDEO]


Anima - Κομμάτια [OFFICIAL VIDEO]


(Oι φωτογραφίες είναι από το instagram της μπάντας).