ARISTOPHANESTHESHOW
2 μόνο ηθοποιοίσε 8 Αριστοφανικά έργα…!
Ένα σύμπαν γεμάτο χρώματα, πρόζα, χορό & τραγούδι.
Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις της Αθήνας
για δύο μόνο βραδιέςστο θέατρο «όροφως» στην Πάτρα,
Σάββατο 14 Μαΐου, στις 21:00 & Κυριακή 15 Μαΐου, στις 19:00.
Η Βάσια Βασιλείου και ο Γιάννης Τσούκας χορεύουν, τραγουδάνε, παίζουν. Αλλάζουν ρόλους, φύλα, έργα. Το κοινό διασκεδάζει και παράλληλα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την ευφυία και το τολμηρό χιούμορ του μεγάλου μας ποιητή. Μόνο που αυτή τη φοράδεν θα παρακολουθεί ένα έργο, αλλά οκτώ…!
Η εποχή μας έχει απόλυτη ανάγκη την πολιτική σοφία του Αριστοφάνη και παράλληλα την ευκαιρία να ξεδώσει με μια πραγματική Αριστοφανική πανδαισία γεμάτη ζωηρούς στίχους, ήχους και χρώματα…!
--
Έγραψαν για την παράσταση:
“…Για την όλη ιδέα και εκτέλεση, θα θέλαμε να πούμε πολλά μπράβο στο δίδυμο αυτό και να δώσουμε συγχαρητήρια στη Βάσια Βασιλείου για την όλη σχεδόν εξωπραγματική σύλληψη και τα πανέμορφα σκηνικά-κοστούμια, καθώς και για την ερμηνεία της η οποία κλειδώνει τέλεια με εκείνη του τόσο ταλαντούχου Γιάννη Τσούκα. Εξαιρετικοί και οι δύο…!”
Αγγελική Μάτσου στο kallitexnes.gr

“…Αποσπάσματα από όλες τις κωμωδίες του, ζωντανεύουν στη σκηνή, μέσα από την ανατρεπτική ματιά της κυρίας Βασιλείου. Γυναίκες που γίνονταιάνδρες, άνδρες που γίνονται γυναίκες, πουλιά που πετούν,νεφέλες, βάτραχοι, όλοι είναι εκεί. Χορός, κίνηση, τραγούδι, πρόζα, όλα σε μια ώρα, προς τιμήν του παππού Αριστοφάνη. Θα ήθελα να δω την εξαιρετική Βάσια Βασιλείου και τον απολαυστικότατο Γιάννη Τσούκα παραπάνω. Πολύ παραπάνω…”
Άννα Παχή στο iart.gr

“…Δύο μόνο ηθοποιοί ένα υπέροχο θέαμα. Μου αρέσουν τα θεατρικά έργα πουμε ελάχιστα σκηνικά και κοστούμια οι ηθοποιοί βγάζουν όλο το μεγαλείο της παράστασης και σε αφήνουν άφωνο. Δυο εκπληκτικέςφωνές που μας ταξίδεψαν στην αρχαία κωμωδία…”
Κατερίνα ΣωύληΚονίτσα στο koukidaki.gr

“…Παρέλασαν από μπροστά μας πολλοί ήρωες του Αριστοφάνη από τα έργα του«Λυσιστράτη», «Ειρήνη», «Βάτραχοι», «Όρνιθες»,«Νεφέλες», «Πλούτος»,«Θεσμοφοριάζουσες» και «Εκκλησιάζουσες».Η Βάσια Βασιλείου, με κινήσειςεπαγγελματία χορεύτριας, οΓιάννης Τσούκας με παρόμοια πλαστικότητα στις κινήσεις του,κυρίως όμως με μια εκπληκτική φωνή, μας χάρισαν κάτιπαραπάνω από μία ώρα διασκέδασης, χαλαρότητας, προσπάθειαςνααποδεχθούμε τη νέα πραγματικότητα που θα ισχύει για…ποιος ξέρει πόσο…! Ανζούσε ο Αριστοφάνης, σίγουρα θα έγραφε τις «Μασκοφοριάζουσες»… και ηΒάσια Βασιλείου θα μας παρουσίαζε ένα κομμάτι τους με την ίδια επιτυχία…”
Νάσος Κονίτσας στο noizy.gr


--
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σύλληψη/Σκηνοθεσία/Χορογραφίες: Βάσια Βασιλείου
Οργάνωση/Εκτέλεση Παραγωγής: Γιάννης Τσούκας
Πρωτότυπη Μουσική: Φίλιππος Περιστέρης
Κατασκευή Κοστουμιών: Καλίτσα Πασχάλη
EΠΙ ΣΚΗΝΗΣ:Βάσια Βασιλείου, Γιάννης Τσούκας
--
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Μέρες & ώρες παραστάσεων:
Σάββατο 14 Μαΐου, στις 21:00 &Κυριακή 15 Μαΐου, στις 19:00
Τιμές εισιτηρίων:
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 12€
Προπώληση:
ticketservices.gr&ταμείο θεάτρου
Πληροφορίες - κρατήσεις:
2611810983&6939835990
Διάρκεια παράστασης:60 λεπτά