Απογοητευμένοι εμφανίστηκαν οι γονείς του Μπακάρι Χέντερσον εξαιτίας της αργής πορείας της δίκης σε δεύτερο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών.

Οι γονείς του θύματος χθες βρέθηκαν στην Πάτρα για να παρακολουθήσουν την εξέλιξη της ακροαματικής διαδικασίας που ξεκίνησε τον Ιανουάριο και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η εξέταση των μαρτύρων.

Μόλις άκουσαν από το Δικαστήριο πως δεν θα συνεδριάσει σήμερα, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί εξαιτίας κωλύματος συνηγόρου υπεράσπισης και ενημερώθηκαν πως η επόμενη συνεδρίαση θα γίνει στις 31 Μαΐου, δεν έκρυψαν την δυσφορία τους.

«Είναι απογοητευμένοι οι γονείς του Μπακαρί γιατί περίμεναν πως θα συνεδριάσει δύο μέρες το Δικαστήριο, αλλά αυτό ανατράπηκε. Το Δικαστήριο δέχεται όλα τα αιτήματα της υπεράσπισης για τις ημερομηνίες. Εμείς, έχουμε δηλώσει ότι προέχει για μας να προχωρήσει αυτή η δίκη, καθώς οι άνθρωποι αυτοί έρχονται με θυσίες κάθε φορά από την Αμερική περιμένοντας να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον θάνατο του γιου τους» δήλωσε στην «Γ» ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής Χρήστος Κακλαμάνης μετά το πέρας της χθεσινής ακροαματικής διαδικασίας.

ΣΤΙΣ 31/5 Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΕΣ

Η δίκη ολοκληρώθηκε στις 12 το μεσημέρι, καθώς εξετάστηκαν τρεις μάρτυρες και διεκόπη για τις 31 Μαΐου με την εξέταση της προϊσταμένης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών Αγγελικής Τσιόλα αλλά και του τεχνικού συμβούλου Γρηγορίου Λέων που έχει ορίσει η πλευρά της υπερασπίσεως. Επίσης, το Δικαστήριο «κλείδωσε» τις ημερομηνίες, εκτός από την 31η Μαΐου, την 2η και την 14η Ιουνίου με την ελπίδα όπως είπε η Πρόεδρος της Έδρας να περατωθεί η δίκη ζητώντας και τη συμβολή των διαδίκων προς αυτήν την κατεύθυνση, όπως αναφέρει η Γνώμη.

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΟΥ

Οι γονείς του Μπακάρι ταξίδεψαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής μαζί με τον φίλο του γιου τους, ο οποίος και εξετάστηκε ως μάρτυρας στη δίκη. Ο μάρτυρας δεν ήταν παρών στο μπαρ που ξεκίνησε ο καβγάς αλλά έμεινε στο ξενοδοχείο και ενημερώθηκε για το περιστατικό από τα άλλα μέλη της παρέας, όπως είπε στο δικαστήριο.

«Συγκατοικούσαμε πέντε χρόνια με τον Μπακάρι όταν φοιτούσαμε στο κολλέγιο. Έπαιζε σκάκι και ήθελε να γίνει σχεδιαστής ρούχων. Ήταν ένα πολύ καλό και ήρεμο παιδί που δεν προκαλούσε» είπε στο δικαστήριο ο φίλος του σκιαγραφώντας την προσωπικότητα του θύματος. Ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής Χρήστος Κακλαμάνης επέμεινε στον ισχυρισμό ότι «επρόκειτο για ένα παιδί που οδηγήθηκε στο λιντσάρισμα και δέχθηκε χτυπήματα στον αυχένα ιδιαίτερα από ποδοσφαιριστές με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του».

ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ: «ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ»

Ωστόσο, οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων αντέκρουσαν την άποψη αυτή λέγοντας πως «ο Μπακάρι προκάλεσε το επεισόδιο χτυπώντας με ένα μπουκάλι στο κεφάλι έναν νεαρό από τη Σερβία».

Συγκεκριμένα, ο Αγαμέμνων Τάτσης ανέφερε πως «δεν έχουν προκύψει ρατσιστικά χαρακτηριστικά στο επεισόδιο, η αιτία για το επεισόδιο ήταν το χτύπημα του θύματος, το οποίο εάν δεν είχε επιστρέψει στο σημείο δεν θα είχε συμβεί τίποτα».

Την άποψη ότι «το θύμα παρέμεινε στο σημείο και προκαλούσε τους παρισταμένους και αυτό οδήγησε στην δραματική κατάληξη» εξέφρασε ο κ. Αθανάσιος Τάρτης.

Ο Αλέξης Κούγιας από την πλευρά του έγειρε ζήτημα αξιοπιστίας των μαρτύρων λέγοντας πως «απέκρυψαν το περιστατικό του διαπληκτισμού και της επίθεσης με το μπουκάλι που ήταν η πραγματική αιτία του επεισοδίου» και σε άλλο σημείο ανέφερε πως «έφυγαν όλοι από το σημείο πλην του Μπακαρί Χέντερσον».

Κατέθεσαν, επίσης, ένας αστυνομικός που το βράδυ του συμβάντος υπηρετούσε στην Ασφάλεια Ζακύνθου και ήταν αυτός που ταυτοποίησε μέσω του βίντεο τον Σέρβο που είχε τραυματιστεί στο μπαρ του Λαγανά, καθώς επίσης ο μπάρμαν του κλαμπ που έγινε το επεισόδιο. Ο ίδιος περιέγραψε πως ξεκίνησε το επεισόδιο λέγοντας πως «ο Μπακάρι εκσφενδόνισε ένα μπουκάλι – αρχικά νόμιζα ότι ήταν τασάκι- σε έναν από τους δύο Σέρβους, ο οποίος αιμορραγούσε. Ο Μπακάρι βγήκε έξω και τον ακολούθησαν 15-20 άτομα. Εγώ δεν ακολούθησα, μου είπε ο άλλος μπάρμαν ότι έπεσαν πολλά χτυπήματα εναντίων του Αμερικανού».

Υπενθυμίζουμε ότι η υπόθεση εκδικάζεται στο ΜΟΕ Πάτρας μετά την έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας κατά της πρωτόδικης απόφασης όπου το ΜΟΔ Πάτρας μετέτρεψε την κατηγορία από ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σε θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη.