Μπορεί τα έργα της Περιφέρειας και του Δήμου να έχουν ξεκινήσει στην παραλιακή ζώνη του Ρίου, όμως αυτό ισχύει για την μία πλευρά της περιοχής και όχι για την άλλη.

Πιο συγκεκριμένα τα συνεργεία των δύο φορέων που ανέλαβαν την πρωτοβουλία για να προχωρήσουν τις εργασίες από τη στιγμή που οι κρατικοί μηχανισμοί καθυστέρησαν αρκετά την επιδιόρθωση των ζημιών, έχουν ξεκινήσει εργασίες από την πλευρά του Ακταίου.

Από την άλλη πλευρά, αυτή της παραλιακής της Ποσειδώνος, δεν υπάρχει καμία κινητικότητα μέχρι ώρας, γεγονός που έχει προβληματίσει τους καταστηματάρχες και τους επαγγελματίες που έχουν τα μαγαζιά τους εκεί.

Αυτό που αναρωτιούνται είναι πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες και στην δική τους περιοχή αφού ήδη έχουμε φτάσει κοντά στα μέσα Μαΐου και πλησιάζουμε πλέον προς το καλοκαίρι.

Στην περιοχή τους, όπως και άλλωστε και σε όλο τον παραλιακό δρόμο που ξεκινάει από το Ρίο και φτάνει στον Άγιο Βασίλειο, υπάρχουν δεκάδες σημεία που δυσκολεύουν την πρόσβαση, ενώ κάποια από αυτά είναι επικίνδυνα.

Πάντως από πλευράς Περιφέρειας και Δήμου, δεν υπάρχει καμία ανησυχία και τονίζουν ότι οι εργασίες που είναι να γίνουν για να υπάρξουν κάποιες αναγκαίες παρεμβάσεις στην παραλιακή ζώνη του Ρίου, θα ολοκληρωθούν στην ώρα τους.

Από εκεί και πέρα μένει να γίνει πράξη η δέσμευση της κυβέρνησης για το έργο των 14 εκατομμυρίων ευρώ και την ανασκευή όλου του δρόμου στο κομμάτι Ρίο – Άγιος Βασίλειος.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι εκτός όλων των άλλων υπάρχουν και προβλήματα που δημιουργούνται από καταγγελίες διαφόρων, με το δικαιολογητικό ότι δεν επιτρέπονται παρεμβάσεις στον αιγιαλό, χωρίς όμως ευτυχώς η Κτηματική Υπηρεσία να δίνει βάση σε αυτές.

Κι έτσι μέχρι ώρας δεν δημιουργούνται εμπόδια για την συνέχιση των εργασιών.