Μόνο η ανακοίνωση της τυπικής ανανέωσης της συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ απομένει για τον Γιοάν Σάστρε.

O Ισπανός ποδοσφαιριστής, αφού συμπλήρωσε το 60% των συμμετοχών στην «ασπρόμαυρη» ομάδα στο χθεσινό παιχνίδι των Ιωαννίνων, από την ημέρα της άφιξής του, τον περασμένο Ιανουάριο, ταυτόχρονα έπιασε το όριο της ρήτρας που προβλεπόταν για την επέκταση του συμβολαίου του με την αγορά των δικαιωμάτων του.

Ο ποδοσφαιριστής με το χθεσινό παιχνίδι πήρε μέρος συνολικά σε 15 παιχνίδια από τη μέρα που ήρθε στον ΠΑΟΚ, ήτοι 9 πρωταθλήματος με δύο γκολ, 5 παιχνίδια play off και 1 κυπέλλου, οπότε ο ΠΑΟΚ αποκτά τα δικαιώματα του από τη Μαγιόρκα καταβάλλοντας το ποσό των 350 χιλιάδων ευρώ.

Ο Σάστρε αγωνίζεται στη θέση του δεξιού πλάγιου αμυντικού την οποία μοιράζεται με τον Λευτέρη Λύρατζη από τον Ιανουάριο και μετά. Οι συμμετοχές του βεβαίως θα μπορούσε να ήταν περισσότερες αν είχε δηλωθεί και στην Ευρωπαϊκή λίστα της ομάδας του παίρνοντας μέρος στα παιχνίδια των ομίλων και των νοκ άουτ αγώνων στο conference League, αλλά δεν είχε δηλωθεί οπότε περιορίστηκε στο εγχώριο πρωτάθλημα και το κύπελλο.
Παράλληλα ο ΠΑΟΚ προχώρησε σε προφορική και αρχική συμφωνία με τον 22χρονο χαφ από την Ουρουγουάη, τον Νικόλα Κουαλιάτα ο οποίος αναμένεται με τη λήξη της ποδοσφαιρικής περιόδου να έρθει στη Θεσσαλονίκη να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του από την Μοντεβιδέο Γουόντερερς και να συνεχίσει την καριέρα του στον Δικέφαλο της Θεσσαλονίκης.