Το δάσος της Στροφυλιάς και η παραλία της Καλόγριας αποτελεί κάθε καλοκαίρι σημείο αναφοράς των Πατρινών και όχι μόνο.

Στην πραγματικότητα όμως ο χώρος αυτός αποτελεί ένα μοναδικό βιότοπο με σπάνια είδη, μια προστατευόμενη περιοχή που συνθέτει το Εθνικό Πάρκο Υγρότοπων Κοτυχίου – Στροφυλιάς.

Το πάρκο αποτελείται από διάφορα τμήματα όπως τα Μαύρα βουνά, το Δάσος Στροφυλιάς, τη Λίμνη Λάμια, τη Λίμνη Προκόπου, τη Λιμνοθάλασσα Κοτυχίου, τη Λίμνη Πάπα, τον ποταμό Λάρισσου, το ακρωτήριο Άραξο, τα Λουτρά Υρμίνης, τον αρχαιολογικό χώρο του Τείχους Δυμαίων, την εκτενή αμμουδερή παραλία από την Καλόγρια έως το Κουνουπέλι και την μικρή παραλία του Γιανισκαρίου.


Σε ότι αφορά το δάσος της Στροφυλιάς πάντως είναι ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα δάση κουκουναριάς που υπάρχουν στον κόσμο και είναι πραγματικά μεγάλη ανάγκη να το προσέχουμε και να το φυλάμε σαν έναν σπάνιο θησαυρό που πρέπει να κρατήσουμε ζωντανό. 

Όσο για την παραλία της Καλόγριας είναι μια τεράστια παραλία με λεπτή άμμο που θυμίζει κάτι από εξωτικό ή τροπικό νησί και συγκεντρώνει δεκάδες λουόμενους τις μέρες του καλοκαιριού.

Δείτε το βίντεο του Flying above με μοναδικά και υπέροχα πλάνα από το δάσος της Στροφυλιάς και την παραλία της Καλόγριας.


KALOGRIA and STROFYLIA FOREST - ΚΑΛΟΓΡΙΑ και ΔΑΣΟΣ ΣΤΡΟΦΥΛΙΑΣ /4k drone