Ένα από τα παλιότερα λεωφορεία που έχει σίγουρα μουσειακή αξία, σαπίζει εδώ και χρόνια, εγκαταλειμμένο, σε έναν χωματόδρομο, στην οδό Σεφέρη, στην περιοχή του Λάγγουρα στην Πάτρα.

Ο συγκεκριμένος τύπος λεωφορείων είχε κάνει την εμφάνιση του τις πρώτες δύο δεκαετίες των μεταπολεμικών χρόνων και σύμφωνα με τις μαρτυρίες εκτελούσαν δρομολόγια κυρίως της άγονης ορεινής γραμμής, σε περιοχές και χωριά έξω από τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Το λεωφορείο που βρίσκεται στην περιοχή του Λάγγουρα θα μπορούσε να είχε αξιοποιηθεί και να το είχαν πάρει από την θέση αυτή που βρίσκεται τώρα.

Με τις ανάλογες παρεμβάσεις να το είχαν ανακαινίσει εξωτερικά και να το είχαν εγκαταστήσει σε έναν αντίστοιχο χώρο όπου θα αναδεικνυόταν η μουσειακή του αξία, ένα έκθεμα για την ιστορία του βιομηχανικού πολιτισμού, όπως πλέον αποτελούν τα παλαιά οχήματα.


Γιατί για το είδος του το λεωφορειάκι που σαπίζει στην οδό Σεφέρη είναι μία αντίκα. Δεν γνωρίζουμε ποιος μπορεί να είναι ο υπεύθυνος φορέας που θα είχε την δυνατότητα να αναλάβει μία τέτοια πρωτοβουλία.

Απλά παραθέτουμε μία φωτογραφία αντίστοιχου λεωφορείου που υπάρχει στην Άνω Ναυπακτία όπου εκεί το έχουν ανακαινίσει – συντηρήσει και το έχουν εγκαταστήσει σε μία ανάλογη θέση, κεντρίζοντας την προσοχή των επισκεπτών και αποτελώντας σημείο αναφοράς.

Στην Πάτρα δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι ανάλογο;

(η φωτογραφία του λεωφορείου στην Πάτρα είναι του Nikos Marvo και της Άνω Ναυπακτίας της Φωτεινής Αγγελοπούλου).