Μεγάλη επιτυχία για την Πάτρα, τον Αίολο, τον Αθλητικό Σύλλογο Βαρήκοων και την Πατρινή αθλήτρια Νικολέτα Χιώνη.

Η Νικολέτα Χιώνη κατόρθωσε και πήρε το αργυρό μετάλλιο στο άλμα επί κοντό, στους 24ους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών που έγιναν στην Caxias Do Sul στην Βραζιλία.

Η Πατρινή αθλήτρια παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε κατά την διάρκεια της προετοιμασίας της και τα προβλήματα που είχε με τραυματισμούς, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο και ανέβασε την Ελλάδα στο δεύτερο σκαλί των Ολυμπιακών Αγώνων.

Είναι μία επιτυχία που έρχεται για να ολοκληρώσει την κάτι παραπάνω από επιτυχημένη παρουσία που είχε η ελληνική αποστολή στην Βραζιλία από τους αθλητές της.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο αδελφός της Νικολέτας Χιώνη, ο Παναγιώτης Χιώνης, στην ίδια διοργάνωση στην ποδηλασία κατέκτησε την έβδομη θέση, έχοντας αποκομίσει δύο μετάλλια (ασημένιο και χάλκινο) σε δύο διαφορετικά αγωνίσματα του αθλήματος του. 

Συνολικά η ελληνική αποστολή έχει κατακτήσει έξι μετάλλια μέχρι ώρας στους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών της Βραζιλίας. Οι αθλητές από την Νοτιοδυτική Ελλάδα που συμμετέχουν στην ελληνική αποστολή είναι οι εξής: Σωτήρης Μικελάτος, Σταύρος Δημόπουλος  Σταύρος και Δημήτρης Τσεκούρας από ποδόσφαιρο, Άκης Γρίλλης Κώστας Στρέκλας, Χρήστος Τασιούλης, Κώστας Μέτσος, Μιχάλης Γκίνης και Γιώργος Τετώρος από μπάσκετ.


Ο προπονητής της Νικολέτας Χιώνη Παναγιώτης Μαυρουδάκης μετά την επιτυχία της αθλήτριας του έγραψε τα εξής στο facebook: «Ένα ταξίδι μόλις έφτασε στο τέλος του με τον καλύτερο τρόπο! Με πολλές δυσκολίες , με πολλή πίεση και με ατελείωτη προσπάθεια για το καλύτερο.

Ένας αγώνας δύσκολος που η επίδοση δεν αντιπροσωπεύει την Νικολέτα Χιώνη. Δυστυχώς κάποιοι σοβαροί τραυματισμοί δεν μας επέτρεψαν να ολοκληρώσουμε την προετοιμασία με τον καλύτερο τρόπο.

Όλες αυτές οι δυσκολίες εξαφανιζόταν όμως με την χαρά του μεταλλίου. Θέλω πολλά άτομα να ευχαριστήσω που ήταν δίπλα στην Νικολέτα αλλά η στιγμή είναι γεμάτη συναισθήματα. Σας ευχαριστώ όλους για τα υπέροχα μηνύματα».