Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πανελλήνιο πρωτάθλημα 20 χιλιομέτρων βάδην στην πόλη της Πάτρας.

Η Αχαΐα μπόρεσε και είχε για ακόμα μία φορά αθλητές στο βάθρο των αγώνων, πετυχαίνοντας έτσι σημαντικές διακρίσεις.

Πιο συγκεκριμένα στους άνδρες ο Κωνσταντίνος Ντεντόπουλος της Ολυμπιάδας Πατρών πήρε την δεύτερη θέση με χρόνο 1.34.00, ενώ τρίτος ήταν ο Ανδρέας Μπάχος (ΑΣ Αιγίου Αθηνόδωρος) με χρόνο 1.37.28, που ήταν 1ος στην κατηγορία νέων ανδρών.

Οι μεγάλοι νικητές πάντως της διοργάνωσης ήταν o Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΑΟ Μυκόνου) και η Κυριακή Φιλτισάκου (Ανατολή Νέας Ιωνίας, κάτω φωτό)  που κέρδισαν τις πρώτες θέσεις στους άνδρες και στις γυναίκες αντίστοιχα.

Αξίζει να αναφέρουμε από πλευράς Πάτρας ότι τέταρτη στις γυναίκες αναδείχτηκε η Πατρινή αθλήτρια του ΓΑΣ. Ιαλυσός, Σοφία Αλικανιώτη που έδειξε ότι έχει επιστρέψει για τα καλά μετά από τον τραυματισμό της και είναι έτοιμη ξανά για μεγάλα πράγματα. 


Στους αγώνες πήρε μέρος και η 8η ολυμπιονίκης του Τόκιο, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, ωστόσο επέλεξε να μην ολοκληρώσει την προσπάθεια της (σταμάτησε μετά το 13ο), καθώς δεν αισθανόταν στην κατάσταση που θα ήθελε.

Η αθλήτρια θα στρέψει την προσοχή της στην προετοιμασία της και έπειτα στο Παγκόσμιο του Όρεγκον, στον πρώτο μεγάλο της στόχο για το φετινό καλοκαίρι. Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι αγώνες έγιναν υπό την παρουσία αρκετών Πατρινών που βγήκαν στους δρόμους για να χειροκροτήσουν και να ενθαρρύνουν τις προσπάθειες των αθλητών.