Συνέντευξη σε εβδομαδιαίο περιοδικό παραχώρησε η Μαρία Παπαλάμπρου και μίλησε για όλους και για όλα.

Η ίδια αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στον πόλεμο μεταξύ Ουκρανίας - Ρωσίας, επισημαίνοντας πως για άλλη μια φορά ο άνθρωπος σκορπίζει πόνο και θλίψη.

-Σε τι πιστεύετε; Τι σας δίνει δύναμη στα δύσκολα;

Γενικά είμαι αισιόδοξος άνθρωπος, παίρνω δύναμη από την ίδια τη ζωή. Μια όμορφή μέρα, ένα χαμόγελο από την κόρη μου, μια βόλτα με αγαπημένα πρόσωπα είναι αρκετά για να μου βγάλουν κάποια ανησυχία ή κάποια στιγμιαία θλίψη.

-Η μοναξιά σας φοβίζει;

Με ικανοποιεί η μοναχικότητα, όταν είναι ώρα περισυλλογής και αυτοσυγκέντρωσης. Μου αρέσει ωστόσο ο «θόρυβος του κόσμου και οι εναλλαγές στα τοπία» και φυσικά θέλω να τα μοιράζομαι με μη τοξικούς ανθρώπους. Δεν βιώνω τη μοναξιά φοβικά.

-Ποιο είναι το πιο μεγάλο σας όνειρο;

Έχω προσωπικό όραμα και στόχους και με σηκωμένα τα μανίκια και με ανοιχτά τα μάτια της ψυχής ζω «ξύπνια» τα μεγάλα όνειρά μου.

-Πότε συγκινηθήκαμε τελευταία φορά και με τι;

Με έχει επηρεάσει ιδιαίτερα ο νέος πόλεμος που ξεκίνησε. Γι’ άλλη μια φορά ο άνθρωπος σκορπίζει στον συνάνθρωπο πόνο, θλίψη, δυστυχία. Η ιστορία δυστυχώς επαναλαμβάνεται.

-Πότε γελάσατε με την ψυχή σας τελευταία φορά και με τι;

Πριν από λίγες μέρες στα γενέθλιά μου, με όλα τα σχόλια που κάναμε με τη γυναικοπαρέα για την ηλικία. Το καλύτερο ήταν όταν μια αγαπημένη μου ξαδέλφη μου είπε: «Σου εύχομαι να τα εκατοστίσεις και να δείχνεις πάντα 25 χρόνια νεότερη…». Η γυναικεία φιλαρέσκεια δεν σταματάει ποτέ!

-Όταν κοιτάτε ψηλά στο ουρανό, τι σκέφτεστε;

Πάντα η θέα προς τα ψηλά μου δίνει μια ανάταση και με κάνει να σκέφτομαι μόνο όμορφα πράγματα. Από το παρελθόν, από το παρόν και για το μέλλον. Μου δίνει την αίσθηση ότι η ζωή, η ευτυχία και η χαρά δεν έχουν τέλος, είπε η Μαρία Παπαλάμπρου στο περιοδικό Λοιπόν.