Μετά από την απόφαση που πάρθηκε από το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΣΚΕΑΝΑ για την κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής έτσι ώστε να διασφαλίσει στα μέλη του τη μη διακοπή του ρεύματος από τις επιχειρήσεις του κλάδου, η διοίκηση προχώρησε σε μία συμπληρωματική πρωτοβουλία αυτής της ενέργειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου του συλλόγου Τάσου Γιατρά, με τον πρόεδρο του Ινστιτούτο Καταναλωτών, Γιώργου Λεχουρίτη (φωτο κάτω αριστερά) συζητήθηκε η πρόσθετη παρέμβαση του ΣΚΕΑΝΑ στην αγωγή του ΙΝΚΑ, ώστε να ενεργήσουν από κοινού στην νομική διεκδίκηση της επιστροφής των χρημάτων από την ρήτρα αναπροσαρμογής.

Όπως καταλαβαίνει εύκολα κάποιος η ενέργεια και οι υπέρογκοι λογαριασμοί που κατέφτασαν τους περασμένους μήνες σε δεκάδες επιχειρήσεις εστίασης της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής, αποτελεί την κορυφή της λίστας των προτεραιοτήτων του νέου διοικητικού συμβουλίου του ΣΚΕΑΝΑ. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Τάσο Γιατρά "η ανακοίνωση των χθεσινών μέτρων στήριξης για το κόστος της ενέργειας επαναλαμβάνει το μοτίβο των προηγούμενων δύο χρόνων. Ασαφή, λειψά και με κάλυψη ελάχιστου ποσοστού από την συνολική ζημιά". 

Σύμφωνα με τον ίδιο δεν αποσαφηνίστηκε αν τα 600 ευρώ περιλαμβάνουν την μεσαία τάξη και τις επαγγελματικές παροχές συνολικά. «Είναι πρόδηλο πως για τις επαγγελματικές παροχές του κλάδου η ενίσχυση αυτή είναι ελάχιστη σε σχέση με τα χιλιάδες ευρώ που πληρώθηκαν ή έχουμε υπερχρεωθεί».

"Περιμένουμε στην πράξη"

Από εκεί και πέρα «περιμένουμε να δούμε στην πράξη την εφαρμογή της «κατάργησης» της ρήτρας αναπροσαρμογής μέσα στο καλοκαίρι» σύμφωνα με τον κ. Γιατρά που ξεκαθαρίζει λέγοντας:

«Σε κάθε περίπτωση είναι αδιανόητο να υπάρχουν διακοπές παροχής για επιχειρήσεις και κατοικίες εξ αιτίας της εξωπραγματικής ρήτρας».

Πάντως από το πακέτο ανακοινώσεων του πρωθυπουργού, σύμφωνα με τον σύλλογο, «ελπιδοφόρα είναι η εξαγγελία ενός παγίου αιτήματος του κλάδου, για ένα πρόγραμμα Εξ  Οικονομώ Επιχειρήσεων για το οποίο θεωρούμε αυτονόητο ότι θα συμμετάσχει το σύνολο του κλάδου και όχι μέρος αυτού».