Μέσα από αυτά τα χορτάρια οι μαθητές του 60ου Δημοτικού Σχολείου της Πάτρας, καλούνται να ανακαλύψουν το "μονοπάτι" για να πάνε για μάθημα στην τάξη τους.

Πρόκειται για μία κατάσταση τουλάχιστον τραγελαφική για τους γονείς και τους μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου.

Ο χώρος αυτός που βρίσκεται πίσω από το σχολικό κτίριο αποτελεί έναν χώρο επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία, με τρωκτικά, ζωύφια ακόμα και φίδια, δίπλα από το μονοπάτι που πρέπει οι μαθητές να βαδίσουν για να φτάσουν στο σχολείο τους.

Κι όμως από τον δήμο ο χώρος αυτός είναι εδώ και πάνω από είκοσι χρόνια χαρακτηρισμένος ως πλατεία, μια απόφαση που προφανώς δεν έγινε ποτέ πράξη. Το απέραντο αυτό λιβάδι βρίσκεται στο Ψαροφάι, στο ύψος της Ακρωτηρίου, στις οδούς Σποράδων και Κυθήρων, ακριβώς πίσω από το 60ο Δημοτικό Σχολείο.

Η… πλατεία που περιμένουν εδώ και τόσα χρόνια οι κάτοικοι της περιοχής για να δώσει μια άλλη αισθητική στην γειτονιά τους, δεν έχει προχωρήσει γιατί ο δήμος δεν έχει αποζημιώσει οικονομικά ακόμα τους ιδιοκτήτες των χωραφιών.

Κι πλέον είναι σοβαρός ο κίνδυνος ο χώρος αυτός να αποχαρακτηριστεί από πλατεία και η πλατεία να ξεχαστεί μία για πάντα. Σε μία περιοχή που δεν υπάρχουν χώροι άθλησης, χώροι αναψυχής και πρασίνου, αλλά και πλατείες που να μπορούν τα παιδιά να παίζουν με ασφάλεια και οι μεγαλύτεροι να ηρεμούν και να χαλαρώνουν.

Τουλάχιστον ας καθαριστεί ο χώρος για να μπορούν τα παιδιά να πηγαίνουν με ασφάλεια στο σχολείο τους το οποίο μοιάζει με τα τόσο μεγάλα χόρτα σαν το μικρό σπίτι στο λιβάδι…

(Οι φωτογραφίες από τη Νίκη Νικολακόπουλου).