«Ούριος» άνεμος για την καλοκαιρινή σεζόν έρχεται στα ανθοπωλεία της Πάτρας, ύστερα από μία διετία και πλέον υπάρχει ένας αέρας αισιοδοξίας. Η αισιοδοξία στον χώρο αυτόν έρχεται καταρχάς από τις γαμήλιες εκδηλώσεις και τις βαπτίσεις.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ένωσης ανθοπωλών Πάτρας οι γάμοι έχουν πλέον ξεκινήσει εκ νέου και ύστερα από την χαλάρωση των μέτρων κατά της πανδημίας υπάρχει μια καλύτερη εικόνα που φτάνει το επίπεδο του 2019.

Ήδη, σύμφωνα πάντα με τον Νίκο Ανδρικόπουλο, η αρχή των γαμήλιων εκδηλώσεων και των βαπτίσεων που έγινε από τα τέλη Απριλίου, αφήνει αρκετά θετικά μηνύματα για τη συνέχεια.

«Γάμοι που είχαν ακυρωθεί τα τελευταία δύο χρόνια εξαιτίας των μέτρων κατά της πανδημίας θα πραγματοποιηθούν κανονικά το φετινό καλοκαίρι».

Μάλιστα τα νεόνυμφα ζευγάρια κάνουν τον σχεδιασμό τους και στολίζουν με λουλούδια την εκκλησία και το κέντρο διασκέδασης που έχουν κανονίσει το γαμήλιο τραπέζι, με πλούσιες συνθέσεις και διακοσμήσεις.

Κάτι που είχε λείψει τα δύο προηγούμενα χρόνια από τα ανθοπωλεία αφού μαζί με τα μέτρα, είχαν κοπεί και πολλά έξοδα σε μία γαμήλια εκδήλωση.

Από εκεί και πέρα θετικά μηνύματα στα ανθοπωλεία άφησε και η γιορτή των λουλουδιών στα Ψηλαλώνια. «Όσοι είχαμε πάγκους στην πλατεία δουλέψαμε αρκετά καλά. Ο κόσμος ύστερα από δύο χρόνια ξέδωσε και αγόρασε λουλούδια και κυρίως μαγιάτικα στεφάνια.

Αρκετά καλά όμως πήγαν και γενικότερα τα καταστήματα με άνθη αφού και σε αυτά υπήρχε ζήτηση. Γενικότερα η γιορτή μας βοήθησε αρκετά».

Πλέον υπάρχει στο προσκήνιο η γιορτή της μητέρας, μια ημέρα ξεχωριστή, με τα λουλούδια να έχουν μια παραπάνω ζήτηση και τα μαγαζιά του κλάδου να ευελπιστούν στην ανάλογη κίνηση.