Σημαντικά έργα είναι να προχωρήσει ο δήμος στην βόρεια παραλιακή ζώνη της Πάτρας.

Η αρχή έγινε από το Έλος της Αγυιάς όπου οι εργασίες είναι να ξεκινήσουν μέσα στο επόμενο διάστημα εκ νέου, ύστερα από την παύση που έγινε για την αναζήτηση ορισμένων βιομηχανικών υλικών, απαραίτητων για να γίνει το έργο όπως πρέπει.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε αυτή τη φάση είναι να κατασκευαστούν οι πεζογέφυρες που θα βρίσκονται εντός του Έλους της Αγυιάς και θα βοηθούν στην προσβασιμότητα των επισκεπτών στην καρδιά αυτού του σπάνιου οικοσύστηματος.

Οι πεζογέφυρες αυτές θα αποτελούνται από ειδικό ξύλο που θα αντέχει στις καιρικές συνθήκες, στην υγρασία και στις ιδιαιτερότητες του όλου χώρου.

Το ξύλο αυτό έχει γίνει παραγγελία από το εξωτερικό και η αναζήτηση του στην παγκόσμια αγορά δεν ήταν και τόσο εύκολη.

Όπως ήδη έχει γραφτεί στο Έλος της Αγυιάς θα τοποθετηθούν κιόσκια που θα παρέχουν στον επισκέπτη χρήσιμες πληροφορίες για το οικοσύστημα, με φυλλάδια και ενημερωτικό υλικό.

Εκτός αυτού θα τοποθετηθούν παρατηρητήρια που θα δίνουν την δυνατότητα στον επισκέπτη να δει από κοντά τα στοιχεία του οικοσυστήματος που τον ενδιαφέρουν.

Όλες αυτές οι παρεμβάσεις εκτός από ότι θα κάνουν επισκέψιμο και προσβάσιμο τον χώρο του Έλους της Αγυιάς, θα του δώσουν και έναν εκπαιδευτικό χαρακτήρα, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την ανάδειξη του σπάνιου αυτού οικοσυστήματος.

Ενός οικοσυστήματος που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την αστική ζώνη της Πάτρας και που μέχρι τώρα η πόλη δεν είχε κατορθώσει να αξιοποιήσει.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι βασική προτεραιότητα του ανάδοχου που έχει αναλάβει το έργο είναι να μην αλλοιωθεί ο χαρακτήρας του οικοσυστήματος για αυτό και όλες οι παρεμβάσεις που γίνονται έχουν ήπια μορφή.