Ο Μπιλ Γκέιτς είναι γνωστός ως υποστηρικτής των εμβολίων, με την στάση του αυτή να έχει προκαλέσει πλήθος θεωριών ότι προσπαθεί να «ρίχνει μια ματιά» στους ανθρώπους μέσω των εμβολιασμών. Πολλές από αυτές τις θεωρίες έχουν δημοσιευθεί στις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και απορροφήθηκαν από το κοινό κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Κατά κάποιο τρόπο, σου έρχεται να γελάσεις γιατί είναι τόσο τρελό», τόνισε ο Μπιλ Γκέιτς. «Εννοώ, επιθυμώ πραγματικά να παρακολουθώ τους ανθρώπους; Ξέρετε, ξοδεύω δισεκατομμύρια σε εμβόλια, δεν βγάζω οικονομικό όφελος από τα εμβόλια, τα εμβόλια σώζουν», είπε ενώ αποκάλυψε πως δέχεται φραστικές επιθέσεις από συνωμοσιολόγους στον δρόμο.

«Πρόσφατα κυκλοφορούσα έξω και μερικοί άνθρωποι μου φώναζαν ότι τους παρακολουθώ. Και αυτό, είναι απαίσιο πράγμα» πρόσθεσε.

Μπιλ Γκέιτς: Το διαζύγιο και η συνάντηση με τον Έπσταϊν

Ο δισεκατομμυριούχος μίλησε και για τη ζωή του μετά το διαζύγιο με τη Μελίντα Φρενς Γκέιτς, με την οποία ήταν παντρεμένος για 27 χρόνια. «Η ζωή μου είναι πολύ διαφορετική. Τα παιδιά μου έφυγαν από το σπίτι, το τελευταίο έφυγε για το κολέγιο πριν από ένα χρόνο. Το διαζύγιο είναι πολύ δύσκολο. Ήταν μια δύσκολη χρονιά» ανέφερε. Ο γάμος τους έληξε εν μέσω δημοσιευμάτων που τον ήθελαν να διατηρεί εξωσυζυγική σχέση.

Τον Μάρτιο, η πρώην σύζυγός του εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι ο Μπιλ Γκέιτς συναντιόταν με τον καταδικασμένο για σεξουαλικά αδικήματα, Τζέφρι Έπσταϊν. Περιγράφοντας τη συνάντηση που είχε μαζί του τις χαρακτήρισε «λάθος».

«Έκανα λάθος που συναντήθηκα με τον Τζέφρι Έπσταϊν. Ξέρεις, ίσως το ένστικτό της της Μελίντα να ήταν πιο έντονο από το δικό μου. Οποιαδήποτε συνάντηση είχα μαζί του θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι σχεδόν συγχωρούσα την κακή του συμπεριφορά. Άρα, αυτό ήταν λάθος».