Μια απίστευτη ιστορία από τη Σανγκάη με μια άστεγη μετανάστρια που έζησε επί έναν μήνα με τον σκύλο της σε τηλεφωνικό θάλαμο στη διάρκεια του lockdown.

Προτού την διώξουν κι από εκεί.

Οι φωτογραφίες από το αυτοσχέδιο καταφύγιο της 50χρονης γυναίκας έγιναν viral με Κινέζους χρήστες του Διαδικτύου να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους. «Πώς έγινε τόσο δύσκολη επιβίωση», σχολίασε στο WeChat κάτοικος της Σανγκάης, ένας εκ των εκατομμυρίων που αδυνατούν ακόμη να βγουν από τα σπίτια τους, αφού πέρασαν πάνω από ένα μήνα αποκλεισμού.
. Τις απίστευτες εικόνες απαθανάτισε κάτοικος γειτονικής πολυκατοικίας, σύμφωνα με το Vice, και την Κυριακή δημοσιεύτηκαν στο Esquire China και στη συνέχεια έκαναν το γύρο των κινεζικών social media.

Η γυναίκα, τα στοιχεία της οποίας δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, ήταν ένα από τα θύματα του δρακόντειο lockdown της Σανγκάης που επιβλήθηκε στα 26 εκατ. κατοίκων της κινεζικής μεγαλούπολης στην προσπάθεια να αναχαιτιστεί ξέσπασμα της Covid-19. Τα περιοριστικά μέτρα είχαν ως αποτέλεσμα να εξαγριωθούν πολλοί κάτοικοι, να ξεσπάσουν διαμαρτυρίες για ελλείψεις τροφίμων και να εκτυλίσσονται σκηνές από δυστοπικό εφιάλτη βγαλμένο από την πένα ενός Όργουελ.

Το αυστηρότατο lockdown οδήγησε στην απόγνωση την γυναίκα, που όπως κι άλλοι μετανάστες εργάτες, δυσκολευόταν να βρει δουλειά όσο τα καταστήματα και οι υπηρεσίες στη Σανγκάη παρέμεναν κλειστές βυθίζοντας την οικονομία της οικονομικής καρδιάς της Κίνας σε χαμηλό διετίας. Αδυνατώντας να βρει χρήματα για να νοικιάσει μια στέγη, η 50χρονη κατέφυγε σε έναν από τους χαρακτηριστικούς κόκκινους τηλεφωνικούς θαλάμους της πόλης, απ’ τον οποίο ξεμύτιζε μόνον για να βγάλει βόλτα τον σκύλο της, να ψωνίσει τρόφιμα, να αερίσει τις κουβέρτες της και να στεγνώσει τα πλυμένα ρούχα της.