Με μία μακροσκελή ανακοίνωση την οποία κοινοποίησαν στους προσωπικούς τoυς λογαριασμούς στο Facebook, οι δημιουργοί των «Άγριων Μελισσών», Μελίνα Τσαμπάνη και Πέτρος Καλκόβαλης αλλά και ο σκηνοθέτης της σειράς, Λευτέρης Χαρίτος, ανακοινώνουν την απόφαση του σταθμού, των συγγραφέων και του σκηνοθέτη να μην προχωρήσουν τα γυρίσματα της σειράς «Ντέρτι», η οποία είχε προαναγγελθεί για το 2023. Οι λόγοι αφορούν αθέμιτο ανταγωνισμό, καθώς όπως αναφέρεται, δίχως να κατονομάζεται ο σταθμός και η σειρά, ένα κανάλι προχώρησε μεταγενέστερα στην παραγωγή παρόμοιας θεματικά σειράς, η οποία θα βγει νωρίτερα στον αέρα και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2022.

Η απόφαση της συγγραφικής ομάδας και του ΑΝΤ1 είναι να μην μπει σε τέτοιου είδους ανταγωνισμό και να προχωρήσει με νέα πρόταση.

Η ανακοίνωση είναι πολύ αιχμηρή και δημοσιεύθηκε ως εξής:

Η ακόλουθη ανακοίνωση υπογράφεται από τους: Πέτρο Καλκόβαλη, Μελίνα Τσαμπάνη, Λευτέρη Χαρίτο.

"Θα θέλαμε να ενημερώσουμε όσους συντελεστές και ηθοποιούς ήρθαν σ’ επαφή μαζί μας για να συμμετέχουν στην σειρά «Ντέρτι» η οποία ήταν προγραμματισμένη να προβληθεί τον Γενάρη του 2023, καθώς και τους τηλεθεατές που μας έχουν τιμήσει με το ενδιαφέρον τους για την επόμενη δουλειά μας, ότι η εν λόγω παραγωγή αναβάλλεται. Στη θέση της έρχεται μια νέα πρόταση, που κανονικά θα ακολουθούσε το «Ντέρτι» αλλά λόγω των συνθηκών αποφασίσαμε να προχωρήσουμε μ’ αυτήν στην παρούσα φάση και οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν όταν πρέπει απ’ τους αρμόδιους.
Κι επειδή γράφτηκαν ήδη κάποια πράγματα για την απόφασή μας, να επιβεβαιώσουμε ότι η αλλαγή γίνεται γιατί ενημερωθήκαμε για την προετοιμασία μιας παρόμοιας σειράς που τοποθετεί την ιστορία της στα νυχτερινά κέντρα, με επίκεντρο το λαϊκό τραγούδι και η οποία θα βγει νωρίτερα στους τηλεοπτικούς δέκτες.

Γνωρίζουμε για ποιο λόγο έγινε αυτή η επιλογή από το συγκεκριμένο σταθμό, πότε αποφασίστηκε και πού αποσκοπούσε. Ο χώρος μας είναι μικρός άλλωστε. Τα στελέχη που επέλεξαν να φέρουν αυτά τα «νέα ήθη» στο χώρο της μυθοπλασίας προφανώς στοχεύουν κυρίως στην αποδυνάμωση του ανταγωνισμού, κι όχι στην ανάγκη του κοινού για διαφορετικό και πλούσιο περιεχόμενο.

Σε ό,τι μας αφορά, να ξεκαθαρίσουμε πως δεν μας εκφράζει η προοπτική να προβάλλονται ταυτόχρονα δυο ομοειδή προγράμματα και δεν αρμόζει στην προσπάθεια που γίνεται αυτήν τη στιγμή για την αναβίωση της καλής μυθοπλασίας που πρέπει να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη πρωτότυπων σεναρίων και ποιοτικών σειρών. Αυτή τουλάχιστον είναι η δική μας άποψη και μετά από πολλή σκέψη, καταλήξαμε να μην συμμετέχουμε σε μια διαδικασία που μετατρέπει την μυθοπλασία σε αρένα.

Και τέλος ένας προβληματισμός προς τους συναδέλφους μας. Πόσο εύκολα μετά από αυτό το γεγονός θα ανταλλάσσετε ιδέες, θα μιλάτε για τις σειρές που ετοιμάζετε και θα παρουσιάζετε τα σενάριά σας στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Τουλάχιστον για μας θα είναι δύσκολο. Τροφή για σκέψη... ".