Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας εκφράζει την αλληλεγγύη του στον μεγάλο απεργιακό αγώνα που δίνουν οι συνάδελφοι τους , εργαζόμενοι της COSCO.

"Οι συνάδελφοι μας δίνουν ένα δίκαιο αγώνα για ουσιαστικά μέτρα προστασίας και ασφάλειας  της ζωής τους, να μπαίνουν όρθιοι και να βγαίνουν όρθιοι από την δουλειά τους καθώς και για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Η εργοδοσία παρά το δυστύχημα πριν λίγο καιρό που στοίχισε τη ζωή σε ένα συνάδελφο στην COSCO, παρά το σοβαρό ατύχημα πριν λίγες μέρες  που  ένας άλλος συνάδελφος μας τραυματίστηκε δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων. 

Η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας τα ΜΑΤ, όπως  έκανε μια μέρα πριν την πρωτομαγιά προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους συναδέλφους – απεργούς και να διευκολύνει τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς της εργοδοσίας για να τους  λυγίσει. 

Ο αγώνας των συναδέλφων μας όμως θα είναι νικηφόρος γιατί έχουν δίκιο και έχουν στο πλευρό τους όλη την εργατική τάξη της χώρας. 

Συνάδελφοι ο αγώνας σας αποτελεί πυξίδα για τους εργαζόμενους της χώρας, δεν θα περάσει η τρομοκρατία και η επιβολή σιωπητηρίου που θέλουν να επιβάλλουν στους χώρους δουλειάς, δεν θα περάσει η βαρβαρότητα που θέλουν να επιβάλλουν κυβέρνηση και εργοδοσία. 

 Η εργατική τάξη της  πόλης μας  είναι στο πλευρό σας" αναφέρει η ανακοίνωση της Διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας.