Χωρίς πολλά πράγματα και σε υποτονικούς ρυθμούς συνεχίζεται το δεκαήμερο των ενδιάμεσων στην αγορά της Πάτρας.

Σύμφωνα με τους εμπόρους και οι πρώτες μέρες των ενδιάμεσων εκπτώσεων κινήθηκαν σε χαλαρούς ρυθμούς, με την κίνηση να είναι χαμηλή και με τον κόσμο να μην δείχνει να έχει την διάθεση να ανταποκριθεί στις προσφορές που υπάρχουν στις βιτρίνες των καταστημάτων.

Όπως λένε παράγοντες της αγοράς οι εκπτώσεις κυμαίνονται μεταξύ του 20% με 25%, ενώ σε σπάνιες περιπτώσεις ξεπερνούν το 30%, σε ειδικούς κωδικούς που αφορούν κυρίως είδη που έχουν ξεμείνει στα ράφια από την χειμερινή σεζόν.

Πάντως, η ελάχιστη κίνηση που υπάρχει στην αγορά της Πάτρας επιβεβαιώνει την άποψη των εμπόρων, ότι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις δεν χρησιμεύουν σε κάτι, τόσο για τα μαγαζιά, όσο για τους καταναλωτές.

«Είναι ένα μέτρο που πρέπει να καταργηθεί, περισσότερο μπερδεύει, παρά διευκολύνει» έλεγαν χαρακτηριστικά παράγοντες της αγοράς για το θέμα.

Ωστόσο, αυτό που προβληματίζει το εμπόριο και τα καταστήματα είναι ότι η ύφεση συνεχίζεται από την αρχή του νέου έτους και η κατάσταση αυτή είναι παρατεταμένη, χωρίς να υπάρχει μια προοπτική στον ορίζοντα.

Η ανάκαμψη και η τόνωση στην αγορά που ευελπιστούσαν οι έμποροι και τα μαγαζιά δεν ήρθε ούτε την πασχαλινή περίοδο, με εξαίρεση μια μικρή ανάσα που δόθηκε την Μεγάλη Εβδομάδα, χωρίς όμως κάτι παραπάνω.

Όλα δείχνουν λοιπόν ότι πάμε από την χειμερινή στην καλοκαιρινή σεζόν με ένα καθεστώς ύφεσης που φτάνει πλέον σχεδόν μισό έτος. Και αυτό φυσικά θα έχει τις συνέπειες του…