Έχασε το μάτι του στις φωτιές της Γορτυνίας τον περασμένο Αύγουστο αλλά ακόμη δεν έχει λάβει αποζημίωση. Ο λόγος για τον Στέργιο Λάππα, εθελοντή πυροσβέστη, που μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΙONIAN για την περιπέτεια της υγείας του.

Όπως ανέφερε ενώ έχει επικοινωνήσει πολλές φορές με τον ΟΠΕΚΑ τα χρήματα δεν έχουν πιστωθεί στον λογαριασμό του την στιγμή όμως που ο ίδιος συνεχίζει να πληρώνει επισκέψεις σε γιατρούς για την αποκατάσταση της υγείας του. «Τα χρήματα θα βοηθούσαν πάρα πολύ γιατί για τουλάχιστον τους πρώτους 6 μήνες δεν μπορούσα να δουλέψω. Με βοήθησε ο κόσμος, η Μητρόπολη Μεγαλουπόλεως, ο πάτερ Ιάκωβος και αυτούς είναι που ευχαριστώ. Δεν γνωρίζω γιατί δεν έχω λάβει ακόμη τα χρήματα όμως πραγματικά τα χρειάζομαι μιας και ανά τρεις μήνες πρέπει να πηγαίνω στην Αθήνα σε γιατρούς»

Ο ίδιος περιέγραψε με λεπτομέρειες την στιγμή του ατυχήματος «Προσπαθούσαμε να βοηθήσουμε τους πυροσβέστες. Κάποια στιγμή δεν είχαμε άλλο νερό και χρησιμοποιούσαμε κλαδιά για να σβήσουμε τις φλόγες. Τότε ένα αντικείμενο εξερράγη και μπήκε στο μάτι μου με αποτέλεσμα να χάσω την όρασή μου. Μεταφέρθηκα στο νοσοκομείο του Πύργου, ύστερα στον Άγιο Ανδρέα της Πάτρας και στην συνέχεια στο «Γεννηματάς» όπου παρέμεινα 17 ημέρες. Δυστυχώς δεν ήταν επιτυχής η επέμβαση και το αντικείμενο παραμένει ακόμη και σήμερα στο μάτι μου.»


Βίντεο: ionian