Τα πολύτιμα αστικά και περιαστικά άλση της Πάτρας αντιμετωπίζουν προβλήματα και επιβάλλεται να γίνουν μελετημένες αλλά ταχείες ενέργειες εκ μέρους του Δήμου για να μην επιδεινωθούν και να επανέλθουν σε καλή κατάσταση.

Είναι η Τρίτη φορά που επανερχόμαστε στο θέμα μέσα σε τέσσερις μήνες και αυτή τη φορά επικεντρώνουμε στα προβλήματα του άλσους του Γηροκομειού, τα οποία είναι ανάλογα με εκείνα του Δασυλλίου τα οποία και είχαμε επισημάνει και τεκμηριώσει φωτογραφικά.

Στις προηγούμενες επιστολές μας προς τους αρμόδιους του Δήμου Πατρέων, τις οποίες και είχαμε γνωστοποιήσει στο κοινό επισημαίναμε:

Εκτεταμένη πτώση και εκρίζωση δέντρων παρατηρείται τον τελευταίο καιρό στο δασύλλιο της Πάτρας, με συνέπεια να δημιουργείται κίνδυνος για τους περιπατητές στο σημαντικό αυτό πνεύμονα της πόλης μας, αλλά και γενικότερη υποβάθμισή του, λόγω και της συνεπακόλουθης διάβρωσης του επικλινούς εδάφους του.

πτώσεις δέντρων αλλά και επικίνδυνη κλίση αρκετών άλλων τα οποία θα έχουν την ίδια τύχη με την πρώτη κακοκαιρία. Σημαντικά είναι ακόμη και τα προβλήματα των διαβρώσεων του εδάφους σε αρκετά σημεία του δασυλλίου λόγω της μεγάλης κλίσης σε συνδυασμό με την εκρίζωση των δέντρων.

Είχαμε ζητήσει και ζητούμε και πάλι τόσο για το Δασύλλιο όσο και για το ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ την απομάκρυνση όσων δέντρων έχουν πέσει (και εμποδίζουν την κίνηση των πεζών) καθώς και για το κόψιμο όσων παρουσιάζουν επικίνδυνη κλίση, Επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας και υπογραμμίζουμε ακόμη την ανάγκη για μελετημένη αντιμετώπιση προβλημάτων διαβρώσεων των επικλινών εδαφών των δύο αλσυλλίων με μέτρα που θα κριθούν κατάλληλα περιλαμβανομένων νέων φυτεύσεων δέντρων και θάμνων.

Επαναλαμβάνουμε τέλος ότι θέτουμε στη διάθεση Δήμου την εθελοντική μας προσφορά για την αντικατάσταση των πεσμένων και κομμένων δέντρων με νέα, στα πλαίσια ενός προγράμματος ενίσχυσης της βλάστησης του δασυλλίου με τα κατάλληλα είδη που θα προτείνουν οι ειδικοί επιστήμονες των υπηρεσιών σας.