Επίσκεψη με αυτοδιοικητικό ενδιαφέρον πραγματοποίησε στη Λάρισα και στο δημαρχείο της ο επικεφαλής του σπιράλ Πέτρος Ψωμάς. Είχε την ευκαιρία να δει την σύγχρονη εικόνα της πόλης όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια καθώς και τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Κατά τη συζήτησή δε με τον Δήμαρχο Λάρισας, Απόστολο Καλογιάννη, ενημερώθηκε –εκτός των άλλων- και για τις κινήσεις που αφορούν το άμεσο μέλλον και τις πρωτοβουλίες που θα ολοκληρώσουν το «όραμα 15ετίας» της δημοτικής αρχής που έχει παρουσιαστεί στους Λαρισαίους από το 2014.

Ο Απόστολος Καλογιάννης έχει μακρά αυτοδιοικητική διαδρομή στο Δήμο Λαρισαίων. Γεννημένος το 1952, υπήρξε ενεργό μέλος του αντιδικτατορικού αγώνα και συμμετείχε κατόπιν επί σειρά ετών στο κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι της πόλης του. Το 1982 εκλέχθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας, στο οποίο διετέλεσε Πρόεδρος, επί δημαρχίας Λαμπρούλη. Το 2006 και το 2010 εξελέγη στο δημοτικό συμβούλιο ως επικεφαλής της κίνησης «Ενωτική Πρωτοβουλία για την Αυτοδιοίκηση», με μονοψήφια ποσοστά.

Το 2013 δρομολόγησε τη δημιουργία ενός ευρύτατου αυτόνομου ενωτικού δημοκρατικού συνδυασμού στο Δήμο Λαρισαίων, τη «Συμπαράταξη Λαρισαίων». Τον Φεβρουάριο του 2014 αναδείχθηκε επικεφαλής της κίνησης και υποψήφιος δήμαρχος. Παρουσίασε το όραμά του για την πόλη, επικράτησε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 και έκτοτε είναι δήμαρχος της πόλης, απολαμβάνοντας ευρύτατης αποδοχής και διεκπεραιώνοντας σπουδαίο αναπτυξιακό έργο.

Η συζήτηση του δημάρχου με τον πατρινό επισκέπτη του περιστράφηκε γύρω από ποικιλία θεμάτων, με έμφαση στις κύριες επιδιώξεις της δημοτικής αρχής: την εξέλιξη της Λάρισας σε μια σύγχρονη πόλη, την σταδιακή απόδοση του δημόσιου χώρου στον πολίτη, την εξωστρέφεια του δήμου και τη δημιουργία μιας πόλης που αποτελεί προορισμό, την διαρκή έγνοια για την κοινωνική συνοχή και την ενίσχυση του πολιτιστικού προφίλ του δήμου. Συζητήθηκαν επίσης η πρωτοκαθεδρία της τοπικής ΔΕΥΑ, τα εν εξελίξει έργα, ο τρόπος αντιμετώπισης των δυσκολιών που η εποχή δημιουργεί στη διοίκηση των δήμων, το νέο αυτοδιοικητικό πλαίσιο, οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές κ.α. 

Η συζήτηση διεξήχθη σε φιλικό κλίμα  και επισφραγίστηκε με την αμοιβαία δέσμευση να διατηρηθεί μία στενή αυτοδιοικητική σχέση. Οι επισκέψεις του Πέτρου Ψωμά σε δήμους της χώρας που ξεπερνούν τα εμπόδια και προοδεύουν θα συνεχιστούν.