Η κηδεία του άτυχου κοριτσιού θα γίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα του πατέρα του, στο Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας με τους γονείς να ψάχνουν ακόμα το γιατί χάθηκε το αγγελούδι τους

Σήμερα το μεσημέρι στις 14:00 αναμένεται να τελεστεί η Εξόδιος Ακολουθία στον ιερό ναό του χωριού, ενώ φίλοι και συγγενείς θα πουν το τελευταίο αντίο στην 3χρονη Κατερίνα που έφυγε από τη ζωή τόσο άδικα.

10 ημέρες έμεινε χωρίς γνωμάτευση

Είναι τεράστιο κοινωνικό θέμα και θα πρέπει να μας προβληματίζει όλους ότι το άτυχο αυτό κοριτσάκι για 10 ημέρες έμεινε χωρίς γνωμάτευση από τους γιατρούς του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλευόταν, και τελικά κατέληξε στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο», όπου μεταφέρθηκε και νοσηλεύθηκε για λίγες ώρες στη ΜΕΘ του, ανέφερε στο Newsbomb.gr ο δικηγόρος της οικογένειας, Νίκος Διαλυνάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «το κοριτσάκι ηλικίας 3 ετών παρουσίασε ένα πρήξιμο με πόνο στον αριστερό αστράγαλο και στη συνέχεια παρουσίασε 38 πυρετό. Η μητέρα του το μετάφερε αμέσως στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου όπου εκεί νοσηλεύτηκε από τις 19 Απριλίου μέχρι και τις 30 Απριλίου αδιάγνωστο. Δηλαδή για όλο αυτό το διάστημα των 11 ημερών δεν είχαν καταλήξει οι γιατροί από τι έπασχε το παιδί με αποτέλεσμα στις 30 του μηνά το οξυγόνο στο αίμα να πέσει σε χαμηλά επίπεδα και να μεταφερθεί εσπευσμένα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όπου μετά από δύο ώρες απεβίωσε».

Και πρόσθεσε: «Μέχρι σήμερα, ακόμα και μετά την νεκροψία – νεκροτομή κανένα από τα 2 νοσοκομεία δεν ξέρει την αιτία θανάτου του. Επίσης θέλω να σας πω, ότι παρά το γεγονός ότι η ιατροδικαστής ζήτησε ενημερωτικό σημείωμα από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου μέχρι και την ώρα που τελείωσε η νεκροψία δεν είχε αποσταλεί ενημερωτικό σημείωμα. Είναι ένα θέμα το οποίο έχει πολύ μεγάλες διαστάσεις, κυρίως κοινωνικές, διότι φανταστείτε ένα παιδάκι το 2022 σε τέτοιο νοσοκομείο να παραμένει αδιάγνωστο και να πεθαίνει. Καταλαβαίνεται ότι δεν αφορά μόνο αυτή την οικογένεια η οποία θρηνεί. Οι γονείς του παιδιού είναι σε τραγική κατάσταση. Το παιδί τους το θάβουν αύριο στην Αιτωλοακαρνανία στο χωριό του πατέρα. Αυτό που τους συνέβη δεν θα μπορέσουν να το ξεπεράσουν».

Επιπλέον ο κ. Διαλυνάς τόνισε στο Newsbomb.gr: «Εμένα η υπόθεση μου ανετέθη χθες και καταθέσαμε μήνυση, ζήτησα νεκροψία και όρισα τεχνικό σύμβουλο. Η μήνυση είναι για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά παντός υπευθύνου. Επίσης, θα πρέπει να πούμε ότι εφόσον δεν έδωσαν κανένα ενημερωτικό σημείωμα στην ιατροδικαστή, είμαι υποχρεωμένος να ζητήσω άμεσα ολόκληρο τον φάκελο από το νοσοκομείο, αλλιώς θα ζητήσω την κατάσχεσή του. Είναι ένα γεγονός με τεράστιες κοινωνικές διαστάσεις. Είμαι παππούς ενός 3χρονου και έχω πραγματικά τρελαθεί».

Το χρονικό

Η περιπέτεια που κατέληξε σε τραγωδία για το τρίχρονο κοριτσάκι ξεκίνησε τη Μεγάλη Τρίτη, όταν εισήχθη στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» με πρήξιμο στον αστράγαλο. Έπειτα από λίγες ημέρες νοσηλείας η κατάσταση της υγείας του παιδιού επιδεινώθηκε, με τους γιατρούς του νοσοκομείου να εξετάζουν ακόμη και την πιθανότητα της νόσου «Kawasaki». Μετά τη βιοψία που πραγματοποιήθηκε, αποκλείστηκε τόσο το ενδεχόμενο οξείας συστηματικής αγγειίτιδας, όσο και εκείνο του long covid, καθώς εντοπίστηκαν αντισώματα στον οργανισμό του.

Με την κατάσταση της υγείας του να χειροτερεύει, το τρίχρονο κοριτσάκι διακομίστηκε διασωληνωμένο το Σάββατο στο Ιπποκράτειο, στις 12 το μεσημέρι, όπου μέσα σε περίπου 2,5 ώρες, κατέληξε.

Πηγή: newsbomb.gr