Η Ενωτική Διεκδικητική Κίνηση Εμπόρων Πάτρας σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

"Η εντιμότητα στο συνδικαλισμό είναι αποτέλεσμα της δύναμης, ενώ η υποκρισία αποτέλεσμα της αδυναμίας.

Η υποκρισία περισσεύει από τον πρώην Πρόεδρο κ. Ζαφειρόπουλο.

Εκβίασε την ομάδα που τον στήριξε επί τρία χρόνια, δύο μήνες πριν τις εκλογές για να πάρει κι άλλη θητεία, αθετώντας την κοινή συμφωνία για ανανέωση και προώθηση νέων συναδέλφων.

Μετά 3 χρόνια σαν πρόεδρος και άλλα έξι πριν σαν μέλος της διοίκησης από διάφορες θέσεις, ανακάλυψε διαφωνίες, εσωστρέφεια και προσωπική ασφυξία!

Πότε διαφώνησε αυτά τα τρία χρόνια και γιατί επέλεξε αυτήν τη στιγμή να το κοινοποιήσει;

Αν κάποιος αυτό το διάστημα πρέσβευε τη εσωστρέφεια ήταν κ. Ζαφειρόπουλος με την λογική να μη σπάσουμε αυγά, να μην πάμε και πολύ κόντρα στην κυβέρνηση και την περιφέρεια όταν παίρνονταν εξοντωτικά μέτρα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις!

 Επέμενε ακόμη να μην προσφύγει ο Εμπορικός Σύλλογος στην δικαιοσύνη για τη ρήτρα αναπροσαρμογής τη στιγμή μάλιστα που ο συνάδελφός μας και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Ανδρέας Στελλάτος προσέφυγε στην δικαιοσύνη κέρδισε την προσωρινή διαταγή και σήμερα  οι Δικηγορικοί Σύλλογοι όλης της χώρας το έχουν κάνει σημαία!

Ας δούμε όμως τις κινήσεις του κ. Ζαφειρόπουλου…

Με το που «ανεξαρτητοποιήθηκε» θυμήθηκε να φέρει εγγραφές στον Εμπορικό Σύλλογο κάτι που δεν είχε κάνει τρία χρόνια. Αρκετοί από τους προς εγγραφή συμμετέχουν σε διάφορους τομείς της Νέας Δημοκρατίας. Από πού πήρε τις αιτήσεις; Ποιος αλήθεια θέλει να κομματικοποιήσει το σύλλογο;

Αμέσως μετά την ανακοίνωση τού  κ. Ζαφειροπούλου έσπευσε ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας κ. Κουνάβης, σαν έτοιμος από καιρό, να επικροτήσει τη στάση του και να μιλήσει για κομματικοποίηση και εκφυλιστικά φαινόμενα! Το ΜΟΝΑΔΙΚΟ κόμμα που θέλησε απροκάλυπτα να αναμειχθεί στα εσωτερικά ενός συνδικαλιστικού οργάνου που η συνέπεια και αγωνιστικότητά του ενοχλεί.

Από την ομάδα της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου τον ακολούθησε μόνο ο κ. Σολωμός σύμβουλος με την παράταξη του κ. Κουνάβη στο Επιμελητήριο Αχαΐας...

Έχουμε όλα τα κομμάτια του παζλ. Ο κ. Ζαφειρόπουλος δεν έφτιαξε το συνδυασμό τις τελευταίες 10 ημέρες ούτε τυχαία τον πρόβαλαν τα μέσα ενημέρωσης. Τόση προβολή δεν είχε ούτε σαν πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου.

Η συμφωνία προφανώς είναι ο ένας να στηρίξει τον άλλον. Στο Επιμελητήριο τον κ. Κουνάβη και στον Εμπορικό Σύλλογο τον κ. Ζαφειρόπουλο.

Εύλογα ερωτηματικά δημιουργούνται και από τα ονόματα που έδωσε στη δημοσιότητα ότι τον στηρίζουν. Διαπιστώσαμε αρκετούς συναδέλφους  που έδιναν μάχη για την  ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της Κυριακάτικης Αργίας πού ακόμα έχει στα σχέδια της η Κυβέρνηση. Υπενθυμίζουμε τους αγώνες που είχε κάνει το 2013 ο Εμπορικός Σύλλογος για την κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας και προσέφυγε στο συμβούλιο της επικρατείας όταν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προσπάθησε με διάταξη να απελευθερώσει ΟΛΕΣ τίς Κυριακές.

Περιμένεις συνάδελφε από αυτούς που θέλουν να ποδηγετήσουν κομματικά τον Εμπορικό Σύλλογο να αγωνιστούν για την Κυριακάτικη αργία, την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, την στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης, την χρηματοδότηση από προγράμματα για το εμπόριο;

Ο Σύλλογος δεν έχει ανάγκη από  καλοχαιρέτηδες και δημοσιοσχεσίτες αλλά από συνδικαλιστές που θα αγωνιστούν και θα  διεκδικήσουν δίκαιες λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα των συναδέλφων.

Ο συνδυασμός μας που προέκυψε από την ΕΝΩΣΗ των συνδυασμών των κ.κ. Γκοτσόπουλου, Στριφτούλια, Ρώρου και του αείμνηστου Ηλία Παυλίδη. Αποτελείται από άτομα με διαφορετικές πολιτικές διαδρομές και αφετηρίες. Πάνω από όλα σεβόμαστε την αυτονομία του Εμπορικού Συλλόγου.

Εμείς θα είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα μετά τη δικαίωση του Αντιπροέδρου του Συλλόγου, προχωράμε συντονισμένα με το Δικηγορικό Σύλλογο για να κατατεθούν μαζικές αγωγές για την ρήτρα αναπροσαρμογής. 

Αφήνουμε πίσω όλους αυτούς να μηχανεύονται την κομματικοποίηση του Εμπορικού Συλλόγου και ονειρεύονται ένα ελεγχόμενο χλιαρό συνδικαλισμό. Ο Σύλλογός μας έχει μακροχρόνια ιστορία και εμπειρία και γνωρίζει καλά ότι στο παρελθόν έχει πληρώσει πικρά τέτοιου είδους κομματικές παρεμβάσεις. Η δύναμή μας είναι "εν τη ενώσει" όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ιδρυτική του διακήρυξη.

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη.".