Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Σεμινάριο Διεύθυνσης Παιδικών και Νεανικών Χορωδιών με προσκεκλημένο τον Basilio Astulez που διοργάνωσε η Xορωδία «Αντηχώ» υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων, η οποία φιλοξενήθηκε στο χώρο Παλαιών Δημοτικών Σφαγείων που παραχωρήθηκε από την Κοινωφελή Επιχείρηση Καρναβάλι Πάτρας, 28 με 30 Απριλίου. 

Ο πολυβραβευμένος μαέστρος, και χορωδιακός παιδαγωγός, με τον ιδιαίτερο και μοναδικό τρόπο διδασκαλίας του, o οποίος θεωρείται σημείο αναφοράς στη σημερινή χορωδιακή σκηνή, δίδαξε και μοιράστηκε εμπειρίες έχοντας ως εργαστήριό του 90 παιδιά και 60 συνέδρους από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.


Η Παιδική Χορωδία Αντηχώαέστρος Μέλπω Βικάτου), μαζί με τις προσκεκλημένες χορωδίες - Παιδική Χορωδία Ι.Ν.Αγίας Βαρβάρας Αργυρούποληαέστρος Λώρα Πετροπούλου) και Ι.Ν. Αγίων Κυρίλλου & Μεθοδίου Θεσσαλονίκης αέστρος Μαρία Έμμα Μελιγκοπούλου),  ένωσαν τις φωνές τους αποτελώντας το χορωδιακό «εργαλείο» αναφοράς του εργαστηρίου .

Το σεμινάριο συνόδευσαν μουσικά η Έλενα Φέντκο στο πιάνο και ο Γιώργος Μπαράκος στα κρουστά.

Ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο της Χορωδίας «Αντηχώ» ευχαριστεί θερμά την Πρόεδρο του Πολιτιστικού οργανισμού κ.Κατερίνα Γεροπαναγιώτη που τίμησε με την παρουσία της  το Σεμινάριο,  ,την κ.Ήρα Κουρή, πρόεδρο  ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας και την κ.Σοφία Χρυσοπούλου, διευθύντρια ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας, για την φιλοξενία καθώς και την πλήρη στήριξη. Τέλος όλους τους συνέδρους, Πατρινούς και μη, που αγκάλιασαν θερμά τη νέα διδακτική στο χορωδιακό τραγούδι με τη ενεργή συμμετοχή τους.