Συστατικά

4 κ. αρνί (μαζί με το κόκαλο)
3 κ. πατάτες κομμένες κυδωνάτες
1 σκόρδο
1 φλ. χυμό λεμονιού
2 κ. γλ.
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη μαρινάδα

Για τη μαρινάδα

1 σκόρδο
2 κ. γλ. δεντρολίβανο ξερό
2 κ. γλ. θυμάρι
1 φλ. ελαιόλαδο
2/3 του μπουκαλιού κρασί λευκό
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

Καθαρίζεις το αρνί ώστε να μην έχει λίπος
Κόβεις το σκόρδο σε μικρά κομμάτια και το ανακατεύσεις μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ
Βάζεις το αρνί σε μια κατσαρόλα και ρίχνεις από πάνω τη μαρινάδα
Το αφήνεις στο ψυγείο για 15 περίπου ώρες
Καλό είναι να το κινείς ενδιάμεσα
Βγάζεις το αρνί από τη μαρινάδα και με ένα μαχαίρι τρυπάς σε τέσσερα σημεία όπου θα τοποθετήσεις από μία σκελίδα σκόρδο
Με ένα πινέλο αλείφεις με λάδι το αρνί
Ρίχνεις αλάτι και πιπέρι και το βάζεις στο ταψί
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C
Προσθέτεις τις πατάτες αφού προηγουμένως τις έχεις ρίξει λάδι, αλάτι και πιπέρι
Ρίχνεις το δεντρολίβανο, το λεμόνι και λίγο ακόμη λάδι και το βάζεις στο φούρνο
Σκεπάζεις το ταψί με αλουμινόχαρτο και το αφήνεις να ψηθεί για 3 περίπου ώρες.
Το ελέγχεις ώστε να σιγουρευτείς πως δεν έχει υγρά
Όταν πάρει χρώμα είναι έτοιμο.

Πηγή: tlife.gr