Η Ξάνθη έχει εξελιχθεί σε αγαπημένο πεδίο δράσης των κυκλωμάτων που εξαπατούν ηλικιωμένους με το πρόσχημα του τραυματισμού συγγενών τους σε τροχαίο, ίσως επειδή βρίσκεται πολύ κοντά στην Βουλγαρία όπου έχει διαπιστωθεί ότι έχουν συνήθως την έδρα τους και μπαινοβγαίνουν εύκολα στη χώρα.

Άλλη μια ηλικιωμένη κάτοικος της Ξάνθης έπεσε θύμα των αδίστακτων απατεώνων το Σάββατο, όταν της τηλεφώνησε ένας άγνωστος που προσποιήθηκε τον γιατρό και της είπε ότι ένα στενό συγγενικό της πρόσωπο χρειάζεται να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση, για την οποία απαιτείται μεγάλο χρηματικό ποσό, όπως αναφέρει το protothema.

Η ανυποψίαστη γυναίκα προθυμοποιήθηκε να πληρώσει 17.000 ευρώ τα οποία είχε στην άκρη και ο απατεώνας της είπε να τα βάλει σε μια σακούλα και να τα αφήσει έξω από την πόρτα του σπιτιού της, απ' όπου τα παρέλαβε άγνωστος συνεργός του. Όταν αποκαλύφθηκε η απάτη, η ηλικιωμένη την κατήγγειλε στην Ασφάλεια Ξάνθης και οι οι έρευνες των αστυνομικών για την ταυτοποίηση των δραστών βρίσκονται σε εξέλιξη.