Από τα τριήμερα και τα τετραήμερα των ημερών του Πάσχα, ακολούθησαν οι αυθημερόν εκδρομές για την Πρωτομαγιά αφού για τους περισσότερους ήταν αδύνατον να πάνε κάπου μίνι διακοπές μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα.

Έτσι οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία της Αιγιάλειας και των Καλαβρύτων που είχαν φτάσει τις μέρες του Πάσχα στο 70% ήταν αρκετά πιο χαμηλές για την Πρωτομαγιά και δεν ξεπέρασαν το 40%.

Στη Ναύπακτο το ποσοστό πληρότητας στις κρατήσεις για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς ήταν πιο υψηλό, έφτασε κοντά στο 80%, όμως και σε αυτή την περίπτωση, υπήρξε πτώση συγκριτικά με το Πάσχα όπου τα καταλύματα της περιοχής είχαν 100% πληρότητα.

Στην Ηλεία πάντως η πληρότητα για τις μέρες της Πρωτομαγιάς έφτασε το 45%, ενώ στην Δυτική Αχαΐα τα περισσότερα από τα εποχικά ξενοδοχεία βρίσκονται σε φάση κορύφωσης των προετοιμασιών τους για να ανοίξουν.

Πάντως, τα εξοχικά στα παραθεριστικά μέρη του νομού ήταν και αυτό το Σαββατοκύριακο ανοικτά, κάτι που σημαίνει ότι όσοι διαθέτουν σπίτι εκτός πόλης, δεν έχασαν την ευκαιρία να αποδράσουν από αυτή.

Ωστόσο, η πλειοψηφία του κόσμου επέλεξε για να γιορτάσει την Πρωτομαγιά κάποια αυθημερόν εκδρομή σε ένα από τα κοντινά μέρη της Πάτρας, αποφεύγοντας έτσι τα έξοδα της διανυκτέρευσης.

Δεν είναι άλλωστε καιρός για συνεχόμενες μίνι διακοπές, όσο βολικές και αν είναι για εξορμήσεις οι τριήμερες αργίες.