Γέμισαν από κόσμο τα μαγαζιά της Τριών Ναυάρχων και των Υψηλών Αλωνίων, το βράδυ του Σαββάτου, στην γιορτή των λουλουδιών.

Η γιορτή - θεσμός για την Πρωτομαγιά, με  την οποία η Πάτρα γιορτάζει τον ερχομό του Μάη έδωσε μία ανάσα μεγάλη και στα καταστήματα εστίασης, όπως γίνεται συνήθως κάθε χρόνο τέτοια μέρα.

Από νωρίς οι καφετέριες και οι ψησταριές της πλατείας Υψηλών Αλωνίων γέμισαν από θαμώνες από τις 8 και μετά, με δυσκολία μπορούσε να βρει κανείς τραπέζι για να κάτσει, παρόλο που γενικότερα ο κόσμος στην πλατεία ήταν λιγότερος από άλλες χρονιές.

Από τις 9.30 και μετά γέμισαν και τα καταστήματα της γειτονικής Τριών Ναυάρχων, με τον κόσμο που είχε ανέβει στα Ψηλαλώνια για να πάρει ένα λουλούδι ή ένα στεφάνι να κατηφορίζει προς τα κάτω.

Έτσι από ένα σημείο και μετά τα εστιατόρια, τα καφενεία, οι ψησταριές, τα ουζερί και οι πιτσαρίες της Τριών Ναυάρχων ήταν γεμάτα από κόσμο και επικράτησε ένας χαμός που κράτησε έως και τα μεσάνυχτα.

Μεγάλη κινητικότητα υπήρξε και στα καταστήματα εστίασης της Ρήγα Φεραίου, ενώ από τις 10 και μετά γέμισαν και τα τραπεζάκια στα μαγαζιά της Ηφαίστου και της Γεροκωστοπούλου.

Γενικότερα η εκδήλωση της γιορτής των λουλουδιών στα Ψηλαλώνια, ύστερα από δύο χρόνια ματαίωσης της εξαιτίας της πανδημίας και του κορωνοϊού, έδωσε μία σημαντική τόνωση στην εστίαση που πλέον μπαίνει για τα καλά στην θερινή σεζόν.