Η Πάτρα το βράδυ του Σαββάτου 30 Απριλίου υποδέχθηκε την άνοιξη και τα μηνύματα της πρωτομαγιάς με το ιστορικό κέντρο, την πλατεία Υψηλών Αλωνίων και την πλατεία Ομονοίας, να πλημμυρίζουν από κόσμο, χορό, μουσική, τραγούδι και λουλούδια.

Ο κύκλος των φετινών διήμερων εκδηλώσεων άνοιξε στις 6.30 το απόγευμα με την  παρέλαση των χορευτικών συγκροτημάτων, τα οποία με αφετηρία την πλ. Εθνικής Αντίστασης, χορεύοντας και τραγουδώντας διέσχισαν τον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου και μέσω της Δημητρίου Γούναρη κατέληξαν στα Υψηλά Αλώνια.

Η πλατεία από τις  7.30 το βράδυ  «γέμισε» με ήχους, κίνηση, χρώματα και φορεσιές με 28 χορευτικά σχήματα συλλόγων της πόλης και του Χορευτικού Τμήματος από τον Πολιτιστικό Οργανισμό και 500 χορευτές όλων των ηλικιών να παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς. 

Ανάλογο ήταν το σκηνικό και στην πλατεία Ομονοίας, όπου στις 8.00 το βράδυ  ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την πρωτομαγιά με πραγματοποίηση χορευτικών δρώμενων από χορευτικά συγκροτήματα της πόλης. 


Την Κυριακή 1η Μάϊου στις 11.30 το πρωί, ο Πολιτιστικός Οργανισμός σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης, διοργανώνει συναυλία με πατρινούς καλλιτέχνες και μουσικούς. Στην εκδήλωση συμμετείχε η χορωδία «ΑΝΤΗΧΩ» και το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού το οποίο θα παρουσιάσει χορογραφίες.

Στις εκδηλώσεις για την πρωτομαγιά παραβρέθηκε ο δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης ο οποίος απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι Οργανισμών του δήμου, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι.

Στο χορευτικό αντάμωμα συμμετείχαν φέτος τα εξής χορευτικά συγκροτήματα:

1 ΠΑΜΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΣ  (χορογραφίες)

  1. ΜΥΛΟΙ – ΜΠΕΓΟΥΛΑΚΙ (Αιγαίο)
  2. ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝΑΣ  (Ήπειρος)
  3. ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΕΣ  (Κεφαλονιά)
  4. ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟΣ  (Μακεδονία)
  5. ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ  (Κυκλάδες)
  6. ΡΟΕΣ  (Αν. Ρωμυλία)
  7. ΑΝΩ ΣΥΧΑΙΝΑ  (Πελοπόννησο)
  8. ΦΑΡΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ  (Πόντος)
  9. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ  (Κύθηρα)
  10. ΣΑΡΑΒΒΑΛΙ  (Γρεβενά)
  11. ΜΩΑΡΑΪΤΕΣ ΕΝ ΧΟΡΩ  (Ρεμπέτικα)
  12. ΔΑΦΝΟΥΛΑ  (Σέρρες)
  13. ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΑΣ  (Ρωμυλία)
  14. ΤΕΧΝΕΣ ΕΝ ΧΟΡΩ – ΚΑΤΣΙΚΗΣ (πολίτικα)

16 ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ (Θράκη)

17 ΤΕΡΨΗ (Επτάνησα)

18 ΕΡΥΚΙΝΗ – ΑΦΡΟΔΙΤΗ (Πελοπόννησο)

19 ΡΩΜΑΝΟΣ (Μικρά Ασία)

20 ΑΛΙΣΟΣ (Ρωμυλία)

21 ΑΓΥΙΑ (Πελοπόννησο)

22 ΛΕΥΚΑ (Νησιά Αιγαίου)

23 ΣΤΕΓΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΓ. ΛΑΥΡΑ (Αιγαίο)

  1. ΛΑΊΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟΧ. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ (Μεταξάδες)
  2. ΛΑΧΟΠ (Πόντος)
  3. ΑΧΑΊΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ (Πελοπόννησο)
  4. ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (Λέσβο)
  5. ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (Μικρά Ασία)




Πλατεία Ομονοίας