Στις δηλώσεις του Βασίλη Οικονόμου που προκάλεσαν αντιδράσεις και στα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων στο ρεύμα αναφέρθηκε ο Στέλιος Πέτσας.

«Ότι είχε να πει ο κ. Οικονόμου, το είπε στην παρέμβαση του στην εκπομπή σας πριν λίγο. Όταν έχουμε έναν πολλαπλασιασμό της τιμής του ρεύματος, δεν μπορούμε να πούμε ότι το νοικοκυριό που δεν μπορεί να τον πληρώσει είναι μπαταχτσής. Άλλο είναι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές. Γι΄ αυτό και η Κυβέρνηση έχει πάρει μέτρα στήριξης», είπε στον ΑΝΤ1 σχολιάζοντας τον σάλο που έχει ξεσπάσει μετά από αναφορές σε συνέντευξη του βουλευτή της ΝΔ, Βασίλη Οικονόμου.

«Εμείς λέμε ότι το 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής θα καλύπτεται από το Κράτος. Αυτό που έχει σημασία είναι να μπορέσει το Κράτος να το καλύψει για μακρύ χρονικό διάστημα για να μπορέσει και ο πολίτης να "καταλάβει" την βοήθεια», είπε ο κ. Πέτσας και τόνισε ότι «σε περιόδους όπως αυτή είναι ακραία κίνηση η διακοπή της ηλεκτροδότησης και θα αφορά μόνο τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, γιατί υπάρχουν πολλοί τρόποι διακανονισμού της οφειλής για όποιον θέλει να πληρώσει».