Παραμένουν άκαρπες οι έρευνες του λιμενικού για τον εντοπισμό ενός 42χρονου άνδρα που φέρεται να πήδηξε το μεσημέρι της Πέμπτης από την Γέφυρα στην θάλασσα.

Ο 42χρονος από την Αιτωλοακαρνανία κινείτο με το αυτοκίνητό του στο ρεύμα προς Αντίρριο και σταμάτησε στο ύψος του πρώτου πυλώνα. Εκείνη την ώρα πέρασε από το σημείο αυτοκίνητο της γέφυρας, ο οδηγός του οποίου ενημέρωσε τον 42χρονο ότι δεν επιτρέπεται η στάθμευση επί του καταστρώματος.

Λίγα λεπτά αργότερα, όταν στο σημείο προσέγγισε περιπολικό της τροχαίας, διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός δεν ήταν στο σημείο. Οι κάμερες της γέφυρας, κατέγραψαν τον 42χρονο να περνά στο πεζοδρόμιο του καταστρώματος και να εξαφανίζεται.

Στην επιχείρηση του Λιμενικού συνδράμουν και ιδιωτικά σκάφη ενώ μέλη του Ερυθρού Σταυρού και εθελοντικών ομάδων, πραγματοποιούν έρευνες στη ξηρά.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ρίου από το κέντρο ελέγχου της γέφυρας «ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ» για την ύπαρξη Ι.Χ.Ε. οχήματος επί του οδοστρώματος, χωρίς την παρουσία επιβαινόντων, ενώ επιβάτης Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου που εκτελούσε δρομολόγιο από Ρίο για Αντίρριο ανέφερε ότι παρατήρησε την πτώση ατόμου από τη γέφυρα στη θάλασσα.
Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενημερώθηκαν επίσης οι Λιμενικές Αρχές Πάτρας και Ναυπάκτου και  ξεκίνησαν άμεσα έρευνες στην ανωτέρω ευρύτερη περιοχή, με τη συμμετοχή δύο (02) περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ιδιωτικών σκαφών, Ε/Γ – Ο/Γ πλοίων της πορθμειακής γραμμής Ρίου – Αντίρριου, σκάφους και στελεχών του Ερυθρού Σταυρού καθώς και περιπολικών οχημάτων  Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα, ενώ τυχόν εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου.